Wessel Kersting Wessel Kersting
03/01/2024 18:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 18:20

Bitcoin (BTC) koersdaling was geen verrassing voor deze analisten

Bitcoin-BTC
Analyses
Bitcoin (BTC) koersdaling was geen verrassing voor deze analisten

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Bitcoin (BTC), het meest bekende en baanbrekende digitale betaalmiddel, staat vandaag in de schijnwerpers van onze analyse. We richten ons op de koersverwachting voor bitcoin voor de komende periode. Dit artikel biedt een technische analyse afkomstig uit onze Premium omgeving.

Zoek je meer analyses of heb je vragen? Voor slechts 1 euro krijg je 30 dagen toegang tot onze Premium omgeving, waar je direct vragen kunt stellen aan onze ervaren analisten. Onze analyses zijn enkel bedoeld ter ondersteuning en zijn geen financieel advies.

Technische analyse bitcoin (BTC) koers

De analisten van Crypto Insiders hadden onlangs in hun bitcoin analyse al gewaarschuwd dat de koers binnenkort kan dalen. Dit zeiden ze namelijk enkele dagen geleden in de Premium omgeving:

“Aan het begin van dit jaar heeft bitcoin direct een nieuwe lokale piek bereikt, waarbij het uitsteeg boven de vorige piek van $44.700.

 

Echter, wij voorzien significante weerstand vanaf het psychologisch belangrijke niveau van $46.000 en wederom binnen de blauwe zone, die zich uitstrekt van $46.288 tot $47.920. Gezien de stevige weerstand in deze zone, verwachten wij een aanzienlijke daling van de BTC koers.

 

Ons team houdt scherp in de gaten of de koers overtuigend onder de $41.200 daalt en daar blijft. Mocht dit gebeuren, dan wijst dit op een verandering in de structuur en de noodzaak om een mogelijke korte termijn trendomkeer te overwegen.”

 

Inmiddels weten we dat bitcoin inderdaad tegen weerstand aanliep rond de $46.000. De bitcoin chart daalde echter sneller dan verwacht door nieuws dat een bitcoin-ETF wellicht toch niet wordt goedgekeurd.

Desondanks is de koers niet overtuigend door de ondergrens gebroken en is deze analyse nog niet geïnvalideerd. In de Premium omgeving houden onze analisten de situatie nauw in de gaten en zullen ze snel een nieuw plan delen mocht de koers verder dalen.

Datum analyse: 2 januari. Tradingview link: https://www.tradingview.com/x/5gtwgjxt/

Goed nieuws voor Nederlandse crypto-handelaren

Door een samenwerking van Bybit met SATOS krijgen Nederlandse cryptohandelaren nu toegang tot een uitgebreid aanbod van meer dan 400 nieuwe cryptovaluta’s. Deze ontwikkeling, gecombineerd met de acceptatie van Nederlandse betaalmethoden zoals iDEAL en de beschikbaarheid van Nederlandstalige klantenservice, positioneert Bybit als een topkeuze voor Nederlandse investeerders in de cryptomarkt. Nieuwe klanten komen in aanmerking voor aantrekkelijke bonussen.

Hulp nodig?

In onze premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Probeer 30 dagen voor 1 euro


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie