Thom Derks Thom Derks
10/03/2024 16:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2024 11:25

Waarom komende dinsdag & donderdag cruciaal zijn voor de bitcoin koers

Bitcoin-BTC
Analyses
Waarom aankomende woensdag zeer belangrijk is voor de bitcoin koers

Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

De bitcoin koers bereikte deze week voor het eerst sinds november 2021 een nieuwe all-time high. Om de sterke koersprestaties van bitcoin een vervolg te geven, is het van belang dat de Amerikaanse economie overeind blijft en de inflatie terugzakt naar de gewenste 2,0 procent.

Wat dat laatste betreft staat er een cruciale week op het programma voor bitcoin.

Dinsdag en donderdag cruciaal voor de bitcoin koers

Komende dinsdag begint het inflatiefeest in de Verenigde Staten met de consumentenprijsindex (CPI) die afgelopen maand hoger binnenkwam dan verwacht.

Nu is het voor de markt te hopen dat de inflatie in februari weer is begonnen met afkoelen. Als dat niet het geval is, dan kan het weleens lang duren voordat we de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank zien.

Op dit moment is de verwachting dat we rond juni 2024 de eerste renteverlaging van zowel de Amerikaanse centrale bank als van de Europese Centrale Bank zullen zien.

Mocht de inflatiedata enorm tegenvallen (hoger dan verwacht) en de Amerikaanse economie sterk blijven, dan kan dit nog weleens langer uitgesteld worden.

Op donderdag krijgen we ook nog de producentenprijsindex (PPI), die door velen wordt gezien als een voorloper voor de CPI. Waarom? Omdat producenten hun prijsstijgingen doorberekenen in de nieuwe prijzen die ze aan de consument rekenen.

Volatiele week voor de bitcoin koers?

Het kan alles bij elkaar dus een volatiele week worden voor de bitcoin koers, die volledig in het teken staat van de Amerikaanse inflatie.

Op dit moment is er natuurlijk een andere kracht die de markt bepaalt voor bitcoin, namelijk de spot bitcoin-ETF’s. Als die zo blijven presteren als ze de afgelopen weken hebben gedaan, dan blijft de invloed van de inflatiecijfers mogelijk beperkt.

Uiteindelijk is de bitcoin koers het simpele resultaat van vraag en aanbod en de afgelopen weken was de vraag velen malen groter dan het aanbod.

Nu zien we voorzichtig meer bitcoin richting de beurzen vloeien, maar het is nog maar de vraag of dat voldoende is om deze bull te stoppen.

Zoek je meer verdieping in crypto?

In onze Discord community bespreken we dagelijks belangrijke macro-economische ontwikkelingen en hun potentiële impact op de bitcoin koers.. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van alle niveaus kennis uitwisselen.

Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Praat mee op Discord


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie