Timo Bult Timo Bult
04/08/2019 08:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2019 08:12

Apple Card gebruikers mogen geen bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency kopen

Nieuws
apple_card_gebruikers_mogen_geen_cryptocurrency_kopen

Foto: ZorroGabriel/Shutterstock

Apple gaat een nieuwe creditcard lanceren. Echter kunnen gebruikers de kaart niet gebruikers voor het kopen van cryptocurrencies. De creditcard wordt in samenwerking met Goldman Sachs Group Inc (GSN) gelanceerd.
Het feit dat gebruikers de kaart niet kunnen gebruiken voor het kopen van cryptocurrencies is jammer maar niet verrassend. Het gedecentraliseerde karakter van cryptocurrency, waardoor het onder andere niet kan worden gecontroleerd door een centrale autoriteit, zorgt er volgens de regelgevende instanties voor dat het digitale geld vaak wordt gebruikt voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.
De Apple Card-klantovereenkomst werd vrijdag op de website van Goldman gepubliceerd. Volgens deze klantovereenkomst zijn aankopen van cryptocurrency, loterijtickets, spelchips en het doen van gokspellen niet toegestaan met deze kaart. Apple en Goldman Sachs zijn niet de enige die het kopen van bijvoorbeeld bitcoin (BTC) verbieden. Grote Amerikaanse en Britse banken verboden vorig jaar al het kopen van cryptocurrency met hun betaalkaarten.
Naast de restrictie op het kopen van crypto is het ook niet toegestaan om de creditcard te gebruiken met iPhones die zijn ‘gejailbreakt’. Om een kaart aan te vragen, moeten gebruikers zich namelijk eerst aanmelden en goedkeuring krijgen via de Wallet-app op iOS, en het apparaat moet “ondersteund” zijn om daarvoor in aanmerking te kunnen komen.
Apple lanceert de kaart waarschijnlijk om een deel van de lagere omzet uit iPhones op te kunnen vangen. Het bedrijf leunde lang op de inkomsten uit iPhones maar die lopen nu terug. In het meest recente kwartaal liepen de inkomsten terug met 12%.
Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie