Avanti is nu officieel de tweede bitcoin en crypto bank in de VS

Array

Avanti, een Amerikaanse bank voor digitale valuta, heeft een zogeheten bank charter, of bankvergunning, ontvangen van de State Banking Board van de Amerikaanse staat Wyoming. Dat meldt Avanti op 28 oktober:

- Advertentie -

Met deze charter mag Avanti bankdiensten aan gaan bieden aan klanten voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC). De bankvergunning zet Avanti op gelijke voet met nationale banken en wordt nu geclassificeerd als een special purpose depository institution (SPDI), een regelgeving waar Avanti CEO Caitlin Long zelf aan heeft meegewerkt.

Het is de tweede bank in de staat Wyoming, en in de Verenigde Staten, die een dergelijke vergunning ontvangt. Kraken Financial ontving deze vergunning nog vorige maand, op aanraden van Long zelf.

Long, tevens oprichter van de Avanti Financial Group, is een Wall Street veteraan en was voorheen directeur bij Morgan Stanley. Long zegt het volgende over de goedkeuring:

We zullen producten en diensten leveren die momenteel niet op de markt bestaan. Momenteel is het enige type Amerikaanse financiële instelling dat definitieve en gelijktijdige afwikkeling van transacties tussen digitale activa en de Amerikaanse dollar kan bieden – omdat dit het enige type is dat momenteel is goedgekeurd om beide binnen dezelfde juridische entiteit te behandelen – een special purpose depository institution in Wyoming, zoals Avanti. Wyoming is de enige Amerikaanse toezichthouder met een bankprogramma voor toezicht en regelgeving voor digitale activa dat bijna voltooid is.

Avanti heeft ook toestemming ontvangen voor Avit, een getokiniseerde Amerikaanse dollar (USD) die uitgegeven zal worden op Liquid, een side-chain van Bitcoin, en op Ethereum. Avanti heeft nog wel een zogeheten certificate of authority nodig voordat het aan de slag mag. De verwachting is dat de bank haar diensten in het begin van 2021 zal lanceren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...