Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bank of Korea waarschuwt voor herintroductie Kimchi Premium

De Zuid-Koreaanse Centrale Bank (Bank of Korea, BOK) heeft een rapport uitgebracht waarin het adviseert over de zogenaamde “Kimchi Premium”. Volgens de BOK is meer overzicht en controle van de crypto markten vereist om de Kimchi Premium tegen te kunnen gaan. Dit ondanks eerdere maatregelen van de BOK die al in effect zijn getreden.

De Kimchi Premium refereert naar het feit dat er een groot prijsverschil bestaat tussen de Zuid-Koreaanse en internationale crypto beurzen. Vanwege de grote vraag naar cryptocurrencies in het land betalen Zuid-Koreaanse crypto investeerders vaak een hoge premium. Deze premium kan oplopen tot soms meer dan 50% voor onder andere Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), en andere grote cryptocurrencies. Kim Dong-Sup, een onderzoeker binnen de BOK voegde toe:

Prijsverschillen tussen binnen en buitenlandse cryptografische assets blijven keer op keer ontstaan, waarbij technische en institutionele factoren met negatief effect op kapitaal instromen moeilijk zijn op te lossen.

- Advertentie -

Eerder dit jaar had de BOK al maatregelen genomen om de premies tegen te gaan. Hierbij introduceerde het een ID-systeem waarmee anonimiteit op de beurzen niet langer mogelijk was. Als gevolg bewogen prijzen op Zuid-Koreaanse beurzen zich dichterbij die op internationale beurzen.

Volgens Kim Dong-Sup is de Kimchi Premium het resultaat van barrières die de instroom van buitenlandse crypto-arbitrage, ter reactie op een overvloed aan Zuid-Koreaanse vraag, verhinderen. Zulke barrières zijn ontstaan door een gebrek aan participatie van mainstream financiële instellingen, lage schaalbaarheid van blockchain-systemen en server overloads op Zuid-Koreaanse beurzen.

Het rapport van de BOK stelt dat vraag en aanbod naar cryptocurrencies beter met elkaar konden instemmen als deze barrières niet aanwezig waren geweest. Voornamelijk tijdens de crypto hype rond het einde van 2017 zou dit een groot verschil hebben gemaakt op de Zuid-Koreaanse beurzen.

Kim Dong-Sup waarschuwde dat de huidige maatregelen mogelijk niet genoeg zijn als er weer een grote groei in vraag zal plaatsvinden. Het prijsverschil, wat op dit moment zo’n 1,5% boven internationale beurzen staat, kan dus weer richting de Kimchi Premium oplopen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.646,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.611,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.679,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.680,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.699,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.646,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.611,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.679,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.680,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.699,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...