Ivo Melchers Ivo Melchers
18/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2023 10:00

Bekende crypto onderzoeker aangeklaagd wegens smaad

Nieuws
Un conocido criptoinvestigador demandado por difamación

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

ZachXBT is een crypto-onderzoeker die in de afgelopen jaren een goede reputatie heeft opgebouwd wat betreft het doorspitten van de transparante blockchain. ZachXBT staat bekend om het opsporen van gestolen fondsen en het helpen van gehackte projecten. In het crypto nieuws van de afgelopen weken wist de on-chain speurneus bijvoorbeeld een grootschalige Twitter hack te ontdekken die als doel had om crypto van onwetende investeerders af te troggelen. Ook schoot hij te hulp bij de grote hack rondom Atomic Wallet en wist hij met succes 1 miljoen dollar aan crypto te herstellen.

Met alle onderzoeken die ZachXBT inmiddels al heeft uitgevoerd, zijn er veel verschillende oplichters aan het licht gekomen. Nu blijkt echter dat een van deze beschuldigde ‘oplichters’ een aanklacht heeft ingediend tegen ZachXBT wegens smaad.

Ripple (XRP) daalt fors: experts delen nieuwe vooruitzichten
Ripple (XRP) daalt fors: experts delen nieuwe vooruitzichten

Blockchain onderzoeker ontvangt aanklacht

Op 16 juni deelde non-fungible token (NFT) handelaar Jeffrey Huang, beter bekend als MachiBigBrother op Twitter, een tweet waarin hij het nieuws naar buiten bracht. Naar zijn mening heeft ZachXBT zijn reputatie geschaad door valse beschuldigingen.

De rechtszaak citeert een onderzoek dat ZachXBT in juni 2022 publiceerde waarin hij beweerde dat MachiBigBrother cryptomarkten manipuleerde en 22.000 ether (ETH) verduisterde.

ZachXBT reageerde op het nieuws door de rechtszaak ‘’ongegrond’’ te noemen en ‘’een poging om de vrijheid van meningsuiting te beteugelen’’. Hij beloofde zijn volgers dat hij de strijd aan zal gaan in de rechtbank.

Verder zei hij het volgende in zijn Twitter-thread:

‘’Het is misselijkmakend om te zien dat het zover komt, maar ik wist dat dit op een dag zou gebeuren omdat de prijs van het vertellen van de waarheid is dat mensen soms een hekel hebben aan wat je zegt.’’

Crypto donaties

Bovendien legt ZachXBT in zijn reeks tweets uit dat hij heeft begrepen dat MachiBigBrother, in tegenstelling tot hem zelf, de beschikking heeft over heel veel geld. Naar eigen zeggen zou hij gemakkelijk meer dan 1 miljoen dollar over de balk moeten smijten om zichzelf te verdedigen in de juridische strijd.

Om deze reden heeft hij een op ethereum gebaseerd donatieadres aangemaakt waar mensen fondsen naartoe kunnen storten.

De volgers van de blockchain-beveiligingsexpert lijken massaal achter hem te staan aangezien de mijlpaal van 1 miljoen dollar aan crypto al bijna is bereikt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Advertentie