Binance doneert $1 miljoen aan Australië, roept crypto-gemeenschap op om mee te doen

Binance Charity, de liefdadigheidstak van cryptocurrency-exchange Binance, heeft op 8 januari aangekondigd dat het $1 miljoen aan Binance Coins (BNB) doneert aan Australië ter bestrijding van de bosbranden.

Australië kampt nog steeds met hevige bosbranden, meer dan 10 miljoen hectare grond is verwoest en naar schatting zijn een half miljard dieren inmiddels dood.

Het is pijnlijk om de bosbranden in heel Australië te zien branden, evenals de verwoestende effecten op de ecologie en de lokale gemeenschap. We willen deze dringende crisis helpen.

Doneren aan het liefdadigheidsprogramma voor bosbranden is de meest directe en effectieve aanpak om impact te maken, en we roepen ook op tot de hele cryptogemeenschap om ons te helpen bij het ondersteunen van Australië.

Aldus Changpeng Zhao, CEO van Binance. Binance roept dus ook de cryptogemeenschap op om mee te helpen met de donaties. Op het moment van schrijven toont de website van Binance dat er al 18 donaties zijn gemaakt van meer dan 120 bitcoins (BTC), ter waarde van meer dan $1 miljoen.

Ook vanuit een andere hoek in de cryptowereld wordt er opgeroepen voor donaties aan Australië. Alex Saunders, CEO en oprichter van Nugget’s News, vraagt om bitcoin, ether (ETH), bitcoin cash (BCH) en/of litecoin (LTC) naar een van de volgende adressen te sturen:

Uit data van blockchain.com is te lezen dat er al meer dan $12.000 aan BTC ontvangen is op het bovenstaande adres. Men kan natuurlijk ook met fiat doneren via het Rode Kruis op gironummer 5125.

In enigszins gerelateerd nieuws heeft Binance op 7 januari aangekondigd dat het platform nu de Australische dollar (AUD) ondersteund.

Justin Sun, CEO en oprichter van TRON (TRX), zei eind vorig jaar dat hij $1 miljoen gaat doneren aan de inspanningen van de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.135,20 Kopen
1
Litebit
€26.344,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.345,90 Kopen
3
SATOS
€26.594,50 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...