Kevin Schijven Kevin Schijven
08/01/2020 18:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:27

Binance doneert $1 miljoen aan Australië, roept crypto-gemeenschap op om mee te doen

Nieuws
Binance doneert $1 miljoen aan Australie, roept crypto-gemeenschap op om mee te doen

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance Charity, de liefdadigheidstak van cryptocurrency-exchange Binance, heeft op 8 januari aangekondigd dat het $1 miljoen aan Binance Coins (BNB) doneert aan Australië ter bestrijding van de bosbranden.


Australië kampt nog steeds met hevige bosbranden, meer dan 10 miljoen hectare grond is verwoest en naar schatting zijn een half miljard dieren inmiddels dood.

Het is pijnlijk om de bosbranden in heel Australië te zien branden, evenals de verwoestende effecten op de ecologie en de lokale gemeenschap. We willen deze dringende crisis helpen.

Doneren aan het liefdadigheidsprogramma voor bosbranden is de meest directe en effectieve aanpak om impact te maken, en we roepen ook op tot de hele cryptogemeenschap om ons te helpen bij het ondersteunen van Australië.

Aldus Changpeng Zhao, CEO van Binance. Binance roept dus ook de cryptogemeenschap op om mee te helpen met de donaties. Op het moment van schrijven toont de website van Binance dat er al 18 donaties zijn gemaakt van meer dan 120 bitcoins (BTC), ter waarde van meer dan $1 miljoen.
Ook vanuit een andere hoek in de cryptowereld wordt er opgeroepen voor donaties aan Australië. Alex Saunders, CEO en oprichter van Nugget’s News, vraagt om bitcoin, ether (ETH), bitcoin cash (BCH) en/of litecoin (LTC) naar een van de volgende adressen te sturen:


Uit data van blockchain.com is te lezen dat er al meer dan $12.000 aan BTC ontvangen is op het bovenstaande adres. Men kan natuurlijk ook met fiat doneren via het Rode Kruis op gironummer 5125.
In enigszins gerelateerd nieuws heeft Binance op 7 januari aangekondigd dat het platform nu de Australische dollar (AUD) ondersteund.


Justin Sun, CEO en oprichter van TRON (TRX), zei eind vorig jaar dat hij $1 miljoen gaat doneren aan de inspanningen van de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie