Kevin Schijven Kevin Schijven
18/12/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2019 15:45

Justin Sun van TRON (TRX) zegt dat hij $1 miljoen gaat doneren aan klimaatactivist Greta Thunberg

Nieuws
Justin Sun van TRON (TRX) zegt dat hij $1 miljoen gaat doneren aan klimaatactivist Greta Thunberg

Justin Sun, CEO en oprichter van TRON (TRX), heeft op 18 december aangekondigd dat hij $1 miljoen zal doneren aan de inspanningen van de jonge Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg.

Als jonge ondernemer deel ik de passie van Greta Thunberg om de wereld te veranderen. Crypto zal enorm bijdragen aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk door gedecentraliseerde afwikkeling te implementeren. Ik wil graag $1 miljoen bijdragen aan het initiatief van Greta Thunberg.

Dat viel blijkbaar niet in de smaak bij sommige crypto-fans. Een groot aantal ervan spuwt de lelijkste dingen op Twitter zoals “het verwende nest verdient niet met crypto samen benoemd te worden” en dat is nog een van de lichtere uitspraken. Lekkere houding jongens.
Dat gezegd hebbende, gaat het hier waarschijnlijk om een publiciteitsstunt van Sun. Daar is de jonge CEO inmiddels wel bekend om. Wat is er bijvoorbeeld met dat etentje tussen hem en miljardair Warren Buffet gebeurd?
Thunberg, onlangs benoemd tot persoon van het jaar door Time magazine, was teruggekeerd naar huis na een bezoek aan de COP25 klimaattop conferentie van de Verenigde Naties (VN) in Madrid.
De top bleek achteraf een teleurstelling te zijn. Er werd nauwelijks of geen vooruitgang geboekt en landen als de Verenigde Staten, China, Australië en Brazilië lijken niet mee te willen werken. Tevens, als Thunberg zelf meldt, lijkt de media meer geïnteresseerd te zijn in de avonturen van een tiener dan in de resultaten van de klimaattop:


De cryptocurrency-markt wordt af en toe bekritiseert dat het slecht voor het milieu is vanwege het hoge stroomverbruik voor mining. Echter bleek onlangs uit een onderzoeksrapport van CoinShares dat 73% van alle bitcoin (BTC) mining op groene stroom wordt uitgevoerd:

We schatten dat hernieuwbare energiebronnen die het bitcoin-mining netwerk aandrijven goed is voor 73% van het totaal, waardoor bitcoin-mining meer op duurzame energie is gebaseerd dan bijna elke andere grootschalige industrie ter wereld.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie