Bitcoin behoudt 13% groei terwijl de markt versterkt

Array

Bitcoin, de meest dominante cryptocurrency van de markt, registreerde een toename in waarde van bijna 16%, van $6.900 naar $8.000. De prijs van de Bitcoin steeg met $1.100 binnen een tijd van 30 minuten, toen enorme koopvolumes de markt instroomden.

Er verschenen rapporten welke suggereerden dat Bitcoin op 12 april meer transacties  binnen een periode van één uur had verwerkt dan elke andere dag in het 10-jarig bestaan. Hoewel deze gegevens moeilijk te bevestigen zijn, gezien het feit dat het handelsvolume van alle exchanges op de wereldmarkt moet worden geanalyseerd, heeft Bitcoin zelden een plotselinge stijging van 16 procent in de prijs gezien, voornamelijk vanwege de grote marktwaarde en het hoge dagelijkse volume.

bitcoin_flinke_groei_in_een_dag

- Advertentie -

Om de prijs van Bitcoin, welke een dagelijks handelsvolume heeft van meer dan $9 miljard, te beïnvloeden, zouden miljarden dollars moeten worden verhandeld. Wat nog belangrijker is, is dat miljarden dollars aan nieuw kapitaal naar de cryptocurrency markt moeten stromen om de prijs van Bitcoin te laten stijgen en de hele markt mee te nemen.

De stijging van de prijs van Bitcoin op 12 april werd niet veroorzaakt door het feit dat beleggers hun altcoins verkochten voor Bitcoin of door het heralloceren van hun fondsen van andere grote cryptocurrencies naar Bitcoin. Dit is op te maken uit het feit dat de waardering van de totale cryptocurrency-markt met meer dan $20 miljard steeg.

Een golf van nieuwe investeerders of een paar institutionele beleggers hebben waarschijnlijk in korte tijd miljarden dollars in de markt gepompt, waardoor er een korte termijn ‘pump’ is ontstaan ​​en de koers van de cryptocurrency is gestegen.

Het is vrijwel onmogelijk om een ​​enkele factor te benoemen om de prijsstijging van elke cryptocurrency te rechtvaardigen, omdat er meerdere factoren kunnen bijdragen aan het momentum van een cryptocurrency. In dit geval is de vraag of de prijs van Bitcoin is gestegen als gevolg van de toetreding van institutionele beleggers of detailhandelaren minder belangrijk. Het belangrijkste punt is dat Bitcoin het ondersteuningsniveau van $7.500 heeft bereikt. De recente prijsstijging stelde Bitcoin in staat om terug te keren naar de $8.000 regio met een sterk momentum.

Bodem bereikt?

Pantera Capital, één van de langst bestaande crypto-hedgefondsen op de markt, riep eerder al dat de bodem eraan zat te komen voor Bitcoin en voorspelde dat de markt snel zou herstellen naar redelijke niveaus. Pantera Capital CEO Dan Morehead en Augur-oprichter Joey Krug, die ook als uitvoerend lid van het hedgefonds werkt deden de volgende uitspraak:

Vandaag is een geweldige dag om ‘long’ te gaan. Ik heb zelden zo’n sterke overtuiging over de timing. Een enorme hoeveelheid van institutioneel geld zal de markten veel hoger drijven

Beleggers en handelaren zijn het beu geworden om de entree van institutionele beleggers en detailhandelaren als een belangrijke factor te beschouwen voor de langetermijn prijsgroei van Bitcoin en andere cryptocurrencies. De waarheid is dat de vraag van institutionele beleggers tot op heden niet bestond, maar in april zijn de vooruitzichten op de cryptocurrency-markt door grote investeerders veranderd. Dit na de opkomst van George Soros, de Rockefeller-familie en de Rothschild.

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...