Timo Bult Timo Bult
12/08/2021 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 13:11

Bitcoin (BTC) en crypto investeringsdeals nu al het dubbele van 2020: KPMG rapport

Nieuws
Bitcoin (BTC) en crypto investeringsdeals nu al het dubbele van 2020: KPMG rapport

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

KPMG, een van de grote vier accountantsorganisaties, heeft een nieuw rapport gepubliceerd over de ontwikkelingen in de fintech-sector gedurende de eerste helft van 2021. Uit dit rapport blijkt dat de crypto-sector een zeer aantrekkelijke investering is gebleken voor partijen als durfkapitalisten en andere investeringsfirma’s.

Uit het rapport “Pulse of Fintech H1 2021” blijkt dat er in de hele fintech-sector in totaal $98 miljard aan investeringsdeals zijn gesloten. Deze miljarden werden geïnvesteerd over bijna 2.500 deals. Het is vooral de trend binnen de crypto-sector die opvallend is.

Daar werden 548 deals gesloten. Deze investeringen, bestaande uit investeringen van onder andere durfkapitalisten en acquisities, haalden bedrijven $8,7 miljard op. Dat is nu al meer dan het dubbele van heel 2020. Toen werd er nog $4,3 miljard opgehaald in 580 deals. Kortom, gedurende de eerste helft van 2021 is het aantal investeringen in crypto- en blockchain-bedrijven verdubbeld.

Anton Ruddenklau, global fintech co-leader, laat in het rapport weten dat er “zoveel gebeurt” in deze sector: “Cryptocurrency en blockchain exploderen wereldwijd.” Hij voegt hieraan toe:

“Er gebeurt momenteel zoveel in de ruimte, van het eCNY-project in China, tot Facebook’s Diem en een aantal ecosysteeminitiatieven – om nog maar te zwijgen van alle verschillende handelsplatforms die geld inzamelen.”

“Digitale valuta en virtuele activa zijn een groot gespreksonderwerp. Ik denk dat crypto in ieder geval de rest van dit jaar een zeer populair investeringskans zal zijn voor investeerders,” voegt Ruddenklau er nog aan toe.

Een van de bedrijven die onlangs nog een grote investering ophaalde was crypto exchange FTX. De snelgroeiende exchange zette zelfs een nieuw record neer; nooit eerder werd er zoveel opgehaald door een crypto-bedrijf in een enkele investeringsronde. FTX haalde $900 miljoen op.

KPMG verwacht dat de sector verder door zal ontwikkelen in de tweede helft van dit jaar. Ook zullen non-fungible tokens (NFT’s) een belangrijke rol gaan spelen. Meer crypto exchanges zullen volgens KPMG namelijk NFT-handelsplatformen gaan lanceren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie