Bitcoin (BTC) koers even boven $13.000, deze top 10 altcoin zet een indrukwekkende stijging neer

Array

Bitcoin (BTC) heeft een bijzonder bullishe dag achter de rug. Gisteren steeg de koers namelijk met maar liefst $1.350 in waarde en werd een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt. Dit alles was het gevolg van goed nieuws, zoals je hier kan lezen. Terwijl de altcoins in eerste instantie nog achterbleven kunnen ook zij nu enigszins meekomen.

Bitcoin (BTC) doet er nog een schepje bovenop!

Gisteren aan het einde van de middag bereikte de bitcoin koers een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $12.928. Aan het einde van de avond begon de koers na een korte retrace echter weer te stijgen om weer een nieuw jaarlijks hoogtepunt te vestigen. Dit keer werd de $13.243 aangetikt!

- Advertentie -

Hier werd de koers echter vrijwel direct afgewezen. $13.250 is een prijszone waar bitcoin zich voor het laatst in juli 2019 bevond en zorgt nu dus voor weerstand. Dat de koers vrijwel direct werd afgewezen is niet zo gek, gezien alle stijgingen van gisteren en een nu overbought markt volgens de Relative Strength Index (RSI).

Desalniettemin doen de bulls goede zaken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $12.798 op cryptocurrency exchange Coinbase en dus heeft de bitcoin prijs flink wat ademruimte aan de onderzijde. Bij eventuele verdere correcties kunnen de $12.500 en $12.000 voor steun zorgen. Gezien de overbougth-situatie is het nu logisch dat bitcoin iets terugzakt of consolideert. Dit laatste houdt in dat de koers vlak blijft voor de komende tijd.

Ethereum (ETH) nadert belangrijke zone

Gisteren bleven de altcoins aanvankelijk nog achter, of zakten zelfs terug gedurende de stijging van bitcoin. Dit had waarschijnlijk te maken met traders die mee wilden liften op de bitcoin golf van dat moment en dus hun altcoins verkochten voor bitcoin. Nu lijkt het tij iets te keren.

Zo staan alle altcoins in de top 10 in de plus. Ethereum (ETH) stijgt 3,5% en is nu $395 waard. ETH naders hiermee een belangrijke zone, namelijk de $400. Gaat het ethereum net als bitcoin lukken om een belangrijke weerstand uit te schakelen? Dat gaan we het komende etmaal mogelijk al zien.

De grootste stijger van dit moment binnen de top 10 is litecoin (LTC). Litecoin stijgt met een indrukwekkende 13,8% naar een waarde van $55,6. Al met al nam de totale cryptomarktkapitalisatie met 4,2% toe naar $388,2 miljard. Ook de bitcoin dominantie nam weer iets toe en staat na een stijging van 0,4% op 61,04%.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...