Bitcoin (BTC) oplichters zagen inkomen met 61 procent dalen na recente crash

De gemiddelde waarde van transacties die de wallets van bekende oplichters hebben ontvangen is in maart met 30% gedaald, aldus blockchain forensisch bedrijf Chainalysis die deze gegevens op 10 april publiceerde.

De coronaviruspandemie lijkt een sterke daling van de inkomsten van crypto-oplichters te hebben veroorzaakt. Dit ondanks de pogingen van fraudeurs om gebruik te maken van COVID-19 door slachtoffers te misleiden om schadelijke apps te downloaden, te doneren aan imitaties van liefdadigheidsinstellingen of te beweren coronavirusgeneesmiddelen te verkopen.

Het rapport beweert dat de totale dagelijkse waarde van transacties die bestemd zijn voor fraude-wallets, met 61% is gedaald. Dit was in januari nog ongeveer $600.000, maar zakte half maart terug naar iets minder dan $300.000 mede als gevolg van de dalende bitcoin (BTC) koers.

Chainalysis merkt op dat de overgrote meerderheid van crypto-fraude te herleiden is naar investeringen in Ponzifraude – die meer dan 95% vertegenwoordigen van het totale bedrag dat werd gegenereerd door crypto-fraude in 2019.

De pandemie heeft echter een lichte heropleving van e-mailfraude veroorzaakt. Het coronavirus biedt kansen voor nieuwe misleidende verhalen die fraudeurs gebruiken om hun slachtoffers te misleiden om zo toegang krijgen tot hun wallets of cryptocurrency te laten verzenden op basis van valse beloften.

Vorige week merkte het bedrijf dat oplichters zich bijvoorbeeld voordeden als het Center for Disease Control and Prevention om donaties te vragen voor onderzoek naar COVID-19-behandelingen.

Onze analisten David en Michiel hielden gisteren een interessante Ask Me Anything sessie omtrent de bitcoin (BTC) koers en het coronavirus. Heb je deze gemist? Kijk hem dan hier terug!

De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!

Waar de koers van bitcoin (BTC) soepel naar de 50 dagen moving average (MA) van de dagelijkse chart toekwam, blijkt deze tot op heden een te grote weerstand te zijn. Zijn de bulls, die op relatief laag volume de prijs wisten op te drijven tot de $7.450, dan echt te zwak om door te zetten? Lees nu wat onze analist Michiel te vertellen heeft in zijn meest recente analyse.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€40.558,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
€41.031,50 Kopen
2
Litebit
€41.060,10 Kopen
3
SATOS
€41.333,90 Kopen
Meer nieuws

President Bank of Korea haalt hard uit naar bitcoin (BTC): “Het heeft geen intrinsieke waarde”

Volgens Lee Ju-yeol, president van de Zuid-Koreaanse centrale bank, de Bank of Korea (BOK), hebben cryptocurrencies als bitcoin (BTC) geen intrinsieke waarde. Ook verwacht...

Bitcoin (BTC) investering van Tesla is “omslagpunt” voor crypto, zegt Bloomberg analist

Mike McGlone, een bekende analist van persbureau Bloomberg, zegt dat de recente investering van $1,5 miljard van autofabrikant Tesla een omslagpunt kan zijn voor...

Bitcoin (BTC) crash veroorzaakt door dezelfde whale die ook crash in maart 2020 veroorzaakte?

De bitcoin (BTC) koers ging de afgelopen dagen hard onderuit. Op het moment van schrijven staat de moeder der aller cryptocurrencies 20% in de...

Tether (USDT) en Bitfinex treffen schikking en betalen boete van $18,5 miljoen, is de ‘FUD’ opgelost?

Cryptocurrency bedrijven Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met de New York Attorney General (NYAG), de procureur-generaal van New York. Dat blijkt uit...

Kijk uit met bitcoin (BTC) als je niet zoveel geld hebt als Elon Musk, zegt Bill Gates

Bill Gates waarschuwt mensen dat ze op moeten passen met het investeren in bitcoin (BTC), vooral als ze niet zo veel geld hebben als...

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) flash crashes zorgden voor grote verliezen, klanten van Kraken eisen compensatie

22 februari pakte voor veel cryptocurrency traders zuur uit door een hevige flash crash. De bitcoin (BTC) koers, die op 21 februari nog een...