Timo Bult Timo Bult
10/06/2019 13:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2019 13:55

Bitcoin (BTC) piekt plotseling en test de $8.000 opnieuw

Nieuws
bitcoin_piekt_plotseling_en_test_de_8000_dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen nacht handelde bitcoin (BTC) nog dicht in de buurt van de support op ongeveer $7.400, nu handelt de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie alweer vlak onder een belangrijke resistance. Ook de rest van de cryptomarkt toont op dit moment groene cijfers.
Veel analisten verwachten dat bitcoin de komende tijd verder naar beneden zal corrigeren. Zo werd drie weken geleden nog een weekly doji-candle gevormd, wat onzekerheid op de markt signaleert. De daaropvolgende week werd met een verlies gesloten waarmee een mogelijke trendommekeer nog aannemelijker is geworden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $7.960 op cryptocurrency exchange Coinbase na ongeveer 4,26% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De bitcoin dominantie is 0,1% gestegen sinds vanochtend en staat nu op 55,8%.
Binnen twee uur tijd steeg bitcoin van $7.650 naar bijna $8.000. De exacte reden voor de plotselinge stijging is op dit moment nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de $8.000 opnieuw weerstand biedt. De koers testte dit niveau al vijf keer eerder maar wist er nooit echt overtuigend bovenuit te breken.
Op het moment van schrijven lijkt het weer niet te gaan lukken. De koers zakt weer richting de support die ongeveer op $8.000 ligt. Niet alleen bitcoin steeg echter plotseling, ook de rest van de cryptomarkt laat een soortgelijk beeld zien.
De grootste stijger in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is op dit moment litecoin (LTC), dat 7,8% in de plus staat. Het heeft daarmee een waarde van $125,21. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt steeg tijdens de plotselinge piek met ruim $10 miljard.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie