Bitcoin (BTC) vertoont stijgende lijn, markt voegt $13 miljard toe in 6 uur

Array

De algehele market cap van de cryptocurrency markt is gestegen van $263 miljard naar $276 in slechts 6 uur. Daarbij laat Bitcoin een stijging zien van 1,97% in de afgelopen 24 uur met een positieve koersverandering van meer dan $350 volgens CoinMarketCap. De market cap is niet zo hoog geweest sinds 22 juni 2018.

Ook Ethereum laat een stijging zien van 1,84%. Ripple is 1,22% gestegen, Bitcoin Cash is 3,09% gestegen en de koersprijs van EOS is omhoog gegaan met 3,89%. De enige coin in de huidige top 10 met verliezen is Cardano, welke 0,7% in waarde daalde.

- Advertentie -

De grootste winsten in de top 100 van cryptocurrencies werden geboekt door Ethos (80%), Electroneum (20%) en Kyber Network (19,8%).

De grootste klappen in diezelfde top 100 vielen voor WAX die een daling van 12,9% liet zien en voor Veritaseum die 8,52% in waarde daalde.

De meeste recente trend in de markt sluit aan bij de voorspelling van Fundstrat-analist Robert Sluymer. Hij beweerde dat Bitcoin een prijsconsolidatie zou meemaken en dat de $6.300 grens voor zowel Bitcoin als de gehele markt een belangrijke weerstand zou zijn.

Sluymer verklaarde dat Bitcoin een dieptepunt had bereikt van rond de $7.000 en dat als de $6.300 behouden kon worden er momentum zou opbouwen dat nodig is voor een groei naar de $7.800. Laatstgenoemde grens zou op het moment een belangrijk prijsniveau zijn voor Bitcoin, maar ook voor de markt in zijn geheel.

Sluymer zei het volgende:

Het volgende dat moet gebeuren is dat Bitcoin door de downtrend heen breekt. We gebruiken het 15-dagen voortschrijdend gemiddelde. Het is vrij simplistisch, maar een goede indicator voor de meeste markten. $7.800 zal de volgende hindernis zijn om te overwinnen.

De huidige opwaartse trend is hangt mogelijk niet samen met de huidige nieuwsberichten uit de crypto wereld. Ondanks Binance tijdelijk haar handel stil heeft gelegd en India een bankverbod op cryptocurrencies heeft bevestigd, gaat de consolidatie van de markt gewoon door, wat suggereert dat de trend meer te danken is aan natuurlijke progressie na de relatief zware terugval die we hebben gezien in de afgelopen dagen.

De komende paar dagen zullen moeten uitwijzen of we eindelijk uitzicht krijgen op een duurzamere prijsstijging dan die van december vorig jaar, toen Bitcoin omhoog schoot naar de $20.000 waarna de koers weer instortte. Een duurzamere prijsstijging kan de markt in staat stellen mee te groeien met de nieuwe regulaties en institutionele investeringen die her en der de kop op steken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...