Timo Bult Timo Bult
29/03/2020 08:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2020 08:12

Bitcoin bull run komt waarschijnlijk niet direct na de halving, aldus CEO van Bitmain

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bull run komt waarschijnlijk niet direct na de halving, aldus CEO van Bitmain

In een recent interview bespreekt medeoprichter van Bitmain, Jihan Wu, een paar voorspellingen over de toekomst van Bitcoin, de halving van bitcoin, mining en de crypto-economie. Ondanks de uitbraak van het coronavirus en het effect ervan op de wereldeconomie, is Wu optimistisch en gelooft hij dat het monetaire beleid van de moderne centrale banken dat de wereld niet ten goede komt, alleen maar de waarde van de cryptocurrencies zal verhogen.

De topman van Bitmain, een van de grootste fabrikanten van ASIC-miners ter wereld, is van mening dat cryptocurrencies veelbelovend zijn te midden van de huidige economische storm. Hij laat zich dan ook positief uit over de toekomst van digitale valuta’s zoals bitcoin (BTC). Wu gaf verder aan dat de recente reddingsoperaties en stimuleringsinjecties van centrale organisaties digitale valuta’s waardevoller zouden kunnen maken.

“Naarmate de marktkapitalisatie van bitcoin toeneemt, neemt de volatiliteit af en wordt deze stabieler”, aldus Wu. “Dat betekent dat we mogelijk geen abrupte prijsstijgingen zullen zien. Het maakt niet uit hoe hoog bitcoin gaat, op een dag zal de crypto een top bereiken. Voordat het zijn top bereikt zullen de komende jaren de koers een flatline-groei zien met enkele wendingen tussendoor.”

Ik verwacht niet dat de bull-run deze keer meteen na de halving komt. Er zal waarschijnlijk sprake zijn van een vertraging.

Terwijl veel mensen inzetten op de optie dat Bitcoin een safe haven wordt, acht Wu de kans klein dat Bitcoin ooit als safe haven zal gaan fungeren in een volatiele wereld. Hij nam ons ook nog kort mee in Bitmains recente onthulling van nieuwe generatie miners. Op 27 februari zijn er namelijk twee nieuwe miners onthuld met snelheden tot 110TH /S per unit. Volgens Wu zal deze nieuwe generatie de markt minstens 3 tot 4 jaar dienen.

De CEO van Bitmain zei ook dat Bitcoin Cash (BCH) een veelbelovend project is en hij is van mening dat “te ambitieuze doelen in de wacht moeten worden gezet”. Wat Ethereum (ETH) betreft, is Wu ook positief over de vooruitzichten, maar zei hij wel dat ontwikkelaars zich minder zorgen moeten maken over het afscheid nemen van Proof-of-Work (PoW) en zich meer moeten concentreren op de vooruitgang van de technologie.

De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn net verschenen analyse!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie