Dylan Laat Dylan Laat
17/12/2023 20:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2023 15:15

Bitcoin crash veroorzaakt chaos onder handelaren: Crypto overzicht

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crash veroorzaakt chaos onder handelaren: Crypto overzicht

Foto: Atichat Wattanasin Stone/Shutterstock

Deze week begon met een behoorlijke klapper; de bitcoin koers maakte in enkele minuten een gigantische daling mee. De schade was aanzienlijk voor veel handelaren. In dit weekoverzicht lees je het belangrijkste crypto nieuws van deze week.

Bitcoin’s marktaandeel op bijzondere piek, altcoins verliezen terrein
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Snelle bitcoin crash zorgt voor miljoenenschade

Op 11 december vond er een significante crash van de bitcoin koers plaats. Dit resulteerde in honderden miljoenen aan liquidaties bij futures-handelaren. Tussen 2 en 4 uur ’s nachts daalde de waarde van bitcoin met bijna 8%, met het grootste deel van de daling die in slechts 20 minuten plaatsvond.

Deze daling leidde tot liquidaties van $318 miljoen in long-posities. Veel handelaren verwachtten een verdere stijging. Maar doordat de koers juist begon te dalen werden veel long-handelaren gedwongen hun posities te sluiten. Dit resulteerde in automatische verkopen, wat de koers nog sneller naar beneden drukte.

Interessant is dat, ondanks de algehele rode markt aan het begin van de week, sommige cryptocurrencies zoals solana (SOL) en cardano (ADA) juist een aanzienlijke groei vertoonden.

Advertentie

BitTorrent crypto stijgt met 100%

Deze week was verder te lezen dat de waarde van de BTT-token van BitTorrent in relatief korte tijd in waarde is verdubbeld. Deze stijging viel samen met een belangrijke mijlpaal voor het TRON-platform, dat BitTorrent in 2018 overnam na een juridische strijd. TRON, dat de BTT-token op zijn blockchain uitgeeft, bereikte namelijk de indrukwekkende mijlpaal van 200 miljoen gebruikers.

De waardestijging van de BTT-token, die op weg is naar een marktkapitalisatie van $1 miljard, werd verder aangewakkerd door een bericht van Justin Sun, de oprichter van TRON. In zijn bericht op X (voorheen Twitter) vierde hij het bereiken van de mijlpaal en benadrukte hij de groei van het ecosysteem.

Inmiddels is BTT aan het consolideren. Deze week daalde de crypto na zijn gigantische stijging met 12% in waarde.

Bitcoin in gevaar? Beleggers stappen over naar defensieve investeringen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin vangt nog een klap: Populaire crypto wallets in gevaar

Op 14 december werd de bitcoin koers nogmaals negatief beïnvloed, dit keer door een grote exploit gerelateerd aan hardware walletgigant Ledger. Deze exploit had betrekking op de Ledger Connect Kit, een softwarebibliotheek die door veel decentrale applicaties (dApps) wordt gebruikt voor het maken van veilige verbindingen met Ledger’s hardware wallets.

Verschillende populaire dApps, waaronder Zapper, SushiSwap, Balancer en Revoke.Cash, werden getroffen door deze exploit. Ledger identificeerde en verwijderde een schadelijke versie van de Ledger Connect Kit rond 14:30 uur en kwam snel met een ‘schone’ versie.

Deze beveiligingsinbreuk, beschreven als een ‘supply chain aanval’, leidde tot het verlies van ongeveer 150.000 dollar aan crypto in slechts enkele uren. Als reactie op deze situatie adviseerde Ledger gebruikers om geen interactie aan te gaan met dApps.

Inmiddels zijn alle problemen bij Ledger weer verholpen, zo valt te lezen uit een recent bericht op X.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie