Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin investeringen nemen niet toe door huidige economie, zegt de ING

Nu we aan het begin staan van het tweede kwartaal van 2020, heeft de ING gewaarschuwd voor de staat waarin de economie van de eurozone zich bevindt en dat de situatie zal verslechteren alvorens deze verbetert. Door de economische neergang zouden er minder mensen investeren in bitcoin omdat geld schaars wordt.

Volgens een senior eurozone econoom bij ING verkeert de Europese economie in een benarde positie. Bert Colijn heeft in een kwartaalupdate aangegeven dat het uiteindelijk beter zal worden, maar dat mensen zich nu klaar moeten maken voor de slechtere periode die eraan zit te komen. De echte gevolgen van het coronavirus voor de economie moeten zich nog ontwikkelen. Ook geeft Colijn aan dat, ondanks de situatie nu iets duidelijk is, we nog verrassend weinig weten.

- Advertentie -

De economie van de Eurozone zit ernstig in de problemen. Het kan alleen maar erger worden, maar het zal uiteindelijk beter worden. Geef ons een minuut van je tijd en kijk dit:

 

In de video hierboven geeft Colijn aan dat er nog maar weinig bekend is over de ware staat van de Europese economie. De informatie die bekend is komt van enquêtes die zijn gehouden onder consumenten en bedrijven. Deze schetsen een slecht vooruitzicht, echter is de volledige impact van het coronavirus volgens Colijn nog onbekend. De econoom geeft toe dat de enquêtes werden afgenomen voordat alle reisrestricties in leven waren geroepen.

Colijn meldde dat de consument veel meer bezig is met eigen financiën, baan en grote aankopen het liefst uitstelt of vermijdt. Op zakelijk gebied viel het hem op dat de Inkoopmanagersindex (PMI) zakte naar het laagste niveau dat de Eurozone ooit heeft gezien. Ondanks dat deze index niet laat zien hoeveel schade dit heeft opgeleverd aan bedrijven, laat het wel zien hoeveel bedrijven het heeft geraakt.

Een ING rapport liet zien dat Europa nog niet zulke hoge werkloosheidscijfers laat zien als Amerika. Het werkloosheidscijfer was in Europa in februari zelfs gedaald van 7,4% naar 7,3% terwijl dit cijfer in de Amerika. juist hard omhoog schoot. De ING geeft aan dat een stijging van werklozen ook in Nederland een kwestie van tijd zal worden. 

Bitcoin aankopen dalen

Zoals de ING opmerkte zal het werkloosheidscijfer steeds groter worden zullen mensen steeds banger worden dat ze hun baan verliezen. Hierdoor zal de handel in bitcoin waarschijnlijk ook afnemen. Ondanks dat bitcoin alle karakteristieken heeft van een safe haven asset, zal het volgens Colijn nog jaren duren voordat het door de meerderheid ook zo zal worden gezien. Doordat mensen zich nu grote zorgen maken omtrent hun baan zullen zij ook niet te staan te popelen om hun geld in cryptocurrency te investeren.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.590,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.622,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.645,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.646,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.682,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.590,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.622,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.645,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.646,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.682,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...