Timo Bult Timo Bult
29/05/2022 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2022 15:05

Bitcoin koers deed dit nooit eerder, Terra 2.0 lanceert en meer nieuws

Nieuws
Bitcoin koers deed dit nooit eerder, Terra 2.0 lanceert en meer nieuws

Foto: AhBoon.Net/Shutterstock

Er is deze week weer een hoop gebeurd in cryptoland! Mocht je druk zijn geweest, of alles gewoon even helder op een rijtje wil hebben, lees dan dit weekoverzicht met daarin het belangrijkste crypto nieuws van deze week. Beginnend met de bitcoin (BTC) koers.

Avalanche (AVAX) kan nog dieper dalen, waarschuwen crypto-experts

Bitcoin koers doet iets unieks

Dat de bitcoin koers in een neerwaartse trend zit wist je waarschijnlijk al wel. Maar nooit eerder daalde BTC 8 weken op rij. En ook deze week lijkt de candle een rode kleur te krijgen. Kortom, al 9 weken op rij eindigde de koers de week lager.

Waar deze ongekende daling zal eindigen weet natuurlijk niemand. De situatie in de wereld is op zijn zachtst gezegd onzeker met een stijgende inflatie en de voortdurende oorlog in Oekraïne. Dave the Wave, een analist die eerder met succes de bodem voorspelde, liet afgelopen weten waar volgens hem de bodem ligt.

Advertentie

Terra lanceert netwerk, Bitvavo steunt airdrop

Dan wat altcoin nieuws. Al weken is Terra (LUNA) het onderwerp van gesprek. Het project klapte volledig in elkaar nadat terraUSD (UST) zijn peg met de dollar verloor. Maar inmiddels proberen de oprichters het project nieuw leven in te blazen. Eerder was nog te lezen dat Bitvavo LUNA-holders compenseerde, hier lees je waarom zij dit besloten te doen.

Gisteren werd het nieuwe netwerk dan eindelijk gelanceerd. Dit lijkt vooralsnog zonder problemen te verlopen. Gisteren was dus ook de eerste fase van de airdrop van nieuwe LUNA-tokens. Die airdrop wordt ondersteund door veel exchanges, waaronder Binance en ook Bitvavo liet weten de tokens uit te zullen delen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

12% van de Amerikanen en 15% van Nederlandse huishoudens heeft crypto

Tenslotte nog interessant nieuws vanuit de centrale banken van de Verenigde Staten en de EU. Uit onderzoek blijkt dat 12% van de Amerikanen heeft geïnvesteerd in cryptocurrencies als bitcoin. Uit ander onderzoek van de Europese Centrale Bank blijkt dat 15% van de Nederlandse huishoudens crypto bezit. Dat is een van de hoogste percentages van de EU. Gemiddeld ligt dit percentage op 10% voor de onderzochte Europese landen. Langzaam maar zeker lijkt de adoptie dus te versnellen! Wel moet gezegd worden dat uit Nederlands onderzoek, het vertrouwen onder Nederlanders in Bitcoin relatief laag ligt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie