Kevin Schijven Kevin Schijven
23/05/2022 09:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2022 09:18

Bitcoin sluit record van 8 weken op rij in ’t rood, volatiliteit komt eraan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht nieuws voor bitcoin: koers kan zakken naar $7.000

Foto: CKA/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begon gisteren te stijgen, maar de kans leek groot dat het om een fakeout zou gaan. Toch vond de koers snel support na een kleine correctie. Of bitcoin verder kan stijgen en uit dit bereik kan breken, lijkt vooral af te hangen hoe traditionele markten later vandaag openen. Ondanks de stijgende prijs, neemt ook de angst weer toe.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers voorzichtig aan het klimmen

De bitcoin koers maakte een aardig sprongetje gisterenochtend, maar rond de $30.300 werd de weerstand al te groot. Toch hield bitcoin ditmaal rond $30.000 stand en begon tegen middennacht weer te stijgen. Bitcoin kon afgelopen nacht wel door $30.300 breken, maar kwam al snel weerstand tegen rond $30.500.

Bitcoin vond vervolgens support rond $30.200 en brak vanochtend heel even door $30.500, maar werd zojuist op $30.600 alsnog afgewezen. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $30.400 op KuCoin en €28.550 op Bitvavo.

Advertentie

Bitcoin sluit achtste week op rij in het rood

Dat betekent dat bitcoin alsnog voor de achtste week op rij in het rood sloot, een nieuw record. Het betekent ook dat bitcoin vooralsnog consolideert in een steeds krapper wordend bereik. De koers duwde zojuist tegen de bovenzijde van deze symmetrische driehoek aan, maar kon er nog niet doorheen breken. De verwachting is dat het niet lang zal duren voordat bitcoin hieruit breekt.

Bitcoin koers hard omlaag, creditcardschulden stijgen sneller dan in 2008
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Amerikaanse aandelen futures kleuren groen

Macro heeft nog steeds de overhand en er zijn grote zorgen dat aandelenmarkten als S&P 500 in het rood openen en bitcoin meesleuren. Desondanks kleuren Amerikaanse aandelen futures in premarket vanochtend groen en geven daarmee gelijk een positief signaal aan bitcoin. Ook begint de correlatie tussen de SPX koers en BTC koers voorzichtig iets af te nemen.

Ondanks het kleine herstel, blijft over het algemeen het sentiment zeer bearish. Veel analisten verwachten dan ook dat de neerwaartse trend op de korte en mogelijk middellange termijn nog door zal zetten, ook als bitcoin nu eerst iets herstelt. Een hertest van de recente low vlak onder $27.000 is dan mogelijk en er bestaat nog altijd de kans dat bitcoin zelfs het gebied tussen $20.000 en $24.000 kan testen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Volatiliteit voor bitcoin volgt mogelijk snel

Ondertussen meldt analist IT Tech dat de leverage ratio en open interest toenemen op de derivatenmarkt. Dat betekent wellicht dat volatiliteit zal toenemen en de laatste paar keer leidde dit tot een pullback.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Niet alle bitcoin analisten zijn bearish

Toch blijven de analisten verdeeld. De discussie loopt weer op of bitcoin al maanden in een berenmarkt zit of nog steeds in een midden-cyclus correctie van een stierenmarkt.

Ook tonen on-chain data nog altijd een positief plaatje. Het aantal wallet-adressen met meer dan 1 BTC heeft een nieuw record bereikt, meldt Lark Davis:

On-chain College meldt daarnaast dat ondertussen maar liefst 65,4% van het totale aanbod al meer dan een jaar niet is bewogen, een bullish signaal:

Crypto Insiders Premium voor BTC analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1528475364573462529

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie