Roy van Krieken Roy van Krieken
27/05/2022 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2022 17:11

Bitcoin verliest vertrouwen van Nederlanders

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin verliest vertrouwen van Nederlands

Foto: Wut_Moppie/Shutterstock

De koers van bitcoin (BTC) staat op dit moment, tot de grote teleurstelling van investeerders, erg diep onder water. Op het moment van schrijven is de prijs van een enkele bitcoin zelfs minder dan $30.000. Het is daarom ook niet gek dat volgens een onderzoek van Markteffect het vertrouwen van Nederlanders in bitcoin op dit moment historisch laag is.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin in Nederland

In het onderzoek werden mensen gevraagd om een rapportcijfer over bitcoin te geven. Het gemiddelde cijfer wat mensen over hadden voor de koning der cryptocurrencies is gemiddeld een diepe onvoldoende. Vooral ouderen in Nederland zien bitcoin helemaal niet meer zitten. Zij geven bitcoin een treurige 3,2. Jongeren zijn iets positiever; zij geven bitcoin een 5,1. Nog altijd niets om over naar huis te schrijven dus. Maar liefst 17% van alle Nederlanders geeft bitcoin een 1.

Volgens Bas de Vries, onderzoeker bij Markteffect, is het lage vertrouwen in bitcoin vrij eenvoudig te verklaren. Dit heeft namelijk alles te maken met het feit dat bitcoin enorm volatiel is, dat er op dit moment eigenlijk alleen maar negatieve berichten over bitcoin rondgaan en dat het kennisniveau van de gemiddelde Nederlandse bitcoin investeerder ver onder de maat ligt.

Slechte kennis over bitcoin

Opmerkelijk is het feit dat Nederlanders juist relatief vaak in bitcoin investeren, vergeleken met andere Europese landen. Volgens de Vries investeren deze mensen echter vaak in bitcoin zonder dat zij ook maar iets weten van de cryptomunt. Dit zorgt ervoor dat tijdens een periode van heftige neerwaartse prijsdruk, het vertrouwen in de cryptomunt keldert. Immers, investeren in bitcoin zou ervoor moeten zorgen dat zij snel veel geld konden verdienen. Mocht de koers van bitcoin weer herstellen, dan is de kans groot dat het omgekeerde ook weer zichtbaar is.

“Snel geld verdienen zit er de laatste tijd niet echt in. Maar het spreekwoord ‘onbekend maakt onbemind’ gaat hier ook op. Op het moment dat je een slechte kennis hebt, kan je ook de risico’s minder goed inschatten. Dan weet je ook in mindere mate of het wel of niet veilig is”.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie