Thom Derks Thom Derks
08/05/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 14:48

14 jaar geleden verscheen het eerste bericht over Bitcoin op Reddit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Reddit crypto tokens stijgen hard na omarming grote crypto exchange

Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock

Op 8 mei 2009 publiceerde er voor het eerst een Reddit-gebruiker over bitcoin (BTC). Het ging om een publicatie met de titel “Bitcoin: A peer-to-peer network based on anonymous digital currency.” In dat bericht maakte de auteur ook nog een verwijzing naar Bitcoin’s pagina op SourceForge, een webgemeenschap waar gebruikers hun open-source projecten publiceren.

Bitcoin bodem bereikt of nog niet? Dit is het worst-case scenario
Bitcoin bodem bereikt of nog niet? Dit is het worst-case scenario

Gemengde reacties over bitcoin

De reacties op het bericht waren destijds heel gemengd. Sommige gebruikers waren meteen enthousiast, maar andere maakten zich zorgen over de beveiliging van de digitale valuta. Inmiddels zijn we natuurlijk 14 jaar verder en kunnen we met een gerust hart zeggen dat het met die beveiliging in ieder geval wel goed zit.

“Holy moly! Dat ziet er fantastisch creatief uit. Maar ik twijfel over de veiligheid en of het idee zal aanslaan”, zo luidde één van de reacties onder het bericht van de auteur van wie het account inmiddels verwijderd is.

“Wow. Dat is geweldig. Ik denk dat niemand ooit nog een compleet digitale piramidespel gezien heeft”, was een andere reactie onder het bericht. Zo zie je maar dat bijna niemand vanaf het begin echt heel enthousiast was over de potentie van bitcoin.

De digitale munt heeft zich door de jaren heen echt moeten bewijzen. Want zeg nu zelf, was jij meteen overtuigd van de waarde van het protocol? Bitcoin is echt een idee wat je even moet laten bezinken en in de meeste gevallen een paar keer voorbij moet zien komen voordat je toehapt.

Advertentie

Toen nog amper waarde

Op het moment van die post had bitcoin ook nog amper waarde. In mei 2009 was één bitcoin nog minder dan 0,01 dollar waard. Dat zijn koersen die op dit moment echt compleet onvoorstelbaar zijn. Stel dat je op dat moment al de potentie van bitcoin had gezien, dan was je nu natuurlijk spekkoper geweest.

Maar achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk praten. Uiteindelijk duurde het tot 2010 voordat bitcoin de magische koers van 1 dollar per stuk bereikte. Daarna begon in 2013 de eerste grote rally die de koers tot ongeveer 1.200 dollar optilde.

De rest is natuurlijk geschiedenis met de huidige all-time high van 69.000 dollar en de huidige koers van ongeveer 28.000 dollar. Bitcoin heeft zich gevestigd op het financiële wereldtoneel en lijkt dat podium niet zomaar meer te verlaten.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Advertentie