Erik Juffermans Erik Juffermans
01/04/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2023 19:00

1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de schatkist te bereiken, zich rijk mag rekenen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin gaat naar de maan

Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Om dit absurde plan te realiseren zal het samenwerken met meerdere bedrijven waaronder Lunar Outpost. Dit bedrijf zal de ruimte rover ontwikkelen die later dit jaar richting de maan zal vertrekken om de zuidpool van het ruimtelichaam te verkennen.

De private key van de crypto wallet in de schatkist is te verkrijgen door de eerste die de lunar rover op de maan bereikt. Deze zal namelijk op de Lunar Outpost MAPP Rover worden gegraveerd in een volledig transparant proces. Het doel van het plan is om “de volgende generatie te inspireren om andere planeten te ontdekken”.

 “Wanneer je een schijnbaar onbereikbaar doel de wereld in gooit, kan de innovatie die daaruit voortkomt ongelofelijk zijn. Ons doel is om mensen te inspireren om gemeenschappen te bouwen die een nieuw tijdperk van exploratie ontgrendelen.” 

Een historische gebeurtenis

Aldus de CEO van LunarCrush, die sociale intelligentie in het bitcoin ecosysteem onderzoekt. Het is werkelijk een ongelooflijk plan dat de bitcoin en de crypto wereld in de schijnwerpers zal zetten. Het zal een evenement worden waar de volgende generaties op zullen terugkijken, aldus Dr. Forrest Meyen van Lunar Outpost.

“Wat absurd in de oren klinkt voor sommigen zal nieuwe grenzen doorbreken die voor hele lange tijd niet zijn verkend. Toekomstige generaties zullen op ons terugkijken als pioniers van interplanetaire verkenning en avonturen.”

De schatkist, Nakamoto-1, vertrekt in het vierde kwartaal van dit jaar naar de maan aan boord van een SpaceX raket.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie