Wessel Kersting Wessel Kersting
21/06/2022 12:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2022 12:36

$20.000 is de bitcoin bodem zegt Bloomberg analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
$20.000 is de bitcoin bodem zegt Bloomberg analist

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Mike McGlone, een bekende grondstoffenanalist die voor Bloomberg werkt, heeft aangegeven dat hij denkt dat de nummer 1 cryptocurrency nu dicht bij de bodem begint te komen op basis van een aantal technische indicatoren waaronder de moving average.

Bitcoin ETFs krabbelen terug en breken trend na slechtste week ooit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

$20.000 kan als nieuwe bodem voor bitcoin fungeren

De analist heeft aangegeven te denken dat het $5.000 niveau, wat de bodem was van de afgelopen jaren, gelijk staat aan het huidige $20.000 niveau. Hij wil hiermee zeggen dat de huidige prijs van bitcoin (BTC) mogelijk als nieuwe bodem kan fungeren.

Als we terugkijken naar het $5.000 niveau die McGlone aangeeft zien we dat dit niveau als sterke steun heeft gezorgd in de bearmarkt van 2018. Dit niveau zagen we later in de corona-crash van 2020 opnieuw. We zagen dat de koers hier vaker terecht kwam is de koers hier nooit doorheen gebroken.

McGlone geeft aan dat het normaal is dat de daling voor bitcoin zo sterk is aangezien stijgingen ook met veel kracht gaan. Daarnaast geeft hij aan dat een stijging er ook weer aan zit te komen:

“$20.000 bitcoin kan de nieuwe $5.000 zijn. Het fundamentele geval van vroege dagen voor wereldwijde acceptatie van bitcoin versus afnemend aanbod kan de overhand hebben, aangezien de prijs doorgaans te lage niveaus nadert. Het is logisch dat een van de best presterende activa in de geschiedenis ook weer tijdelijk kan dalen.” Zei de analist

Hoewel het huidige sentiment op de markt vrij negatief is volgens de fear & greed index geeft McGlone aan dat deze daling niet meer dan normaal is.

Advertentie

Bitcoin marktsentiment volgens McGlone

McGlone wist de huidige situatie van de markt goed samen te vatten door een vergelijking te maken met de traditionele financiële markten. De analist denkt dat de Amerikaanse centrale bank, de Fed, verantwoordelijk is voor het huidige marktklimaat.

“Bitcoin lijkt zich midden in een typische daling te bevinden, met name in vergelijking met historisch extreme pieken in grondstoffenprijzen en obligatierendementen, snel terugkerende aandelen en de meest agressieve Fed in ongeveer 30 jaar.” zei hij.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie