Rico Engelbarts
21/05/2018 18:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2018 18:09

$25.000 in 2018: Bitcoin bull Tom Lee houdt vast aan sterke prognose ondanks mislukte voorspelling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_25000_dollar_eind_van_het_jaar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De marktvoorspelling op de korte termijn van de wereldwijd gevolgde cryptocurrency-analist Thomas Lee is misschien niet uitgekomen, maar ziet niet af van zijn bullish voorspelling op de lange termijn, ondanks de tegenslag. Eerder zet Lee, van Fundstrat Global Advisors zijn hakken nog dieper in het zand, door zijn voorspelling dat de BTC-prijs aan het eind van het jaar $25.000 zal bedragen, nog eens te herhalen.
Wat er gebeurde
Lee had veel vertrouwen in de Consensus conferentie van vorige week, en zei dat een combinatie van een “sanity check” bij marktdeelnemers dat innovatie aan de blockchain niet afneemt in combinatie met “nieuwe belangstelling” een katalysator had moeten zijn voor winsten. In plaats daarvan verliest de markt voor cryptocurrency ongeveer 10%. Hij verklaarde:

Het is duidelijk dat we te optimistisch waren.

Lee’s voorspellingen pakten tot nu toe altijd goed uit, inclusief de druk van de belasting verkopen waarvan hij terecht zei dat de Bitcoin-prijs zou belasten in het eerste kwartaal van 2018. Maar misschien was het een te hoge verwachting om een conferentie te houden, ondanks de sterke opkomst.
Het blockchain extravaganza van vorige week was een enkel evenement dat zeer zeker nieuwsgierigheid over de markt opwekte bij nieuwkomers, als was het alleen al voor de Lamborghini’s die buiten geparkeerd stonden in Midtown Manhattan. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat beleggers plotseling zullen of moeten besluiten te investeren. Eerder zouden bezoekers alleen cryptocurrencies verder onderzoeken nu de markt op hun radar is en ze het beter begrijpen.
Wat Lee blijkbaar echter niet in acht heeft genomen was de terughoudendheid van institutionele beleggers om een markt te betreden waarvan de helderheid inzake de regelgeving nog duister is. Het is niet dat hij een volledig regelgevende kader van de Consensus verwachtte, maar hij gaf toe dat het regelgevende aspect lichtelijk negatief was. Verder zei hij:

Crypto wordt nog steeds geconfronteerd met aanzienlijke interne weerstand en obstakels binnen traditionele financiële instellingen. Maar het is desalniettemin bemoedigend dat een groot deel van de opkomst gepaard gaat met financiële instellingen.

Bewaring, regelgeving en prijs-doelen
Achteraf weten we het natuurlijk altijd, en Lee kijkt graag vooruit. Maar hij zegt dat “het tijd zal vergen” voor belangrijke ontwikkelingen om zich te ontplooien, wat naast meer duidelijkheid over de regelgeving meer ondersteuning door bewaring omvat, voordat het institutionele kapitaal zijn intrede doet. Consensus, ondanks haar vermogen om de markten te verenigen, “was een succes” zei Lee en het onthulde een aantal bewarings-partnerschappen, zoals de Japanse bank Nomura die de rol van bewaarder op zich nam.
De beroemde Bitcoin Misery Index (BMI) van Fundsrat, dat de mate waarin mensen zich emotioneel voelen over de leidende cryptocurrency weerspiegelt, zweeft momenteel rond de 30 op een schaal van 1 tot 100, waarvan Lee zegt dat dat “goed nieuws” is, omdat het vorige maand slechts 18 was. Fundstrat volgt in feite 16 cryptocurrencies in die index en de score van Bitcoin staat onderaan terwijl EOS het hoogst genoteerd staat.
Lee blijft “absoluut” bij zijn voorspelling dat Bitcoin $25.000 waard zal zijn tegen het einde van dit jaar, waaraan hij toevoegt:

We moeten in gedachte houden… Bitcoin op $8.000 en Bitcoin op $25.000… Het vereist niet dat Bitcoin tot het einde van het jaar elke dag omhoog gaat.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie