Kevin Schijven Kevin Schijven
22/03/2023 09:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2023 09:33

3 Bitcoin voorspellingen van 3 analisten over FOMC vandaag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 redenen waarom Bitcoin koers onder $29.000 zakt

Foto: Inspiration GP/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte gisteren een korte dip naar $27.300, maar herstelde gelijk en piekte gisterenavond naar $28.600, wederom een nieuw prijsrecord voor dit jaar. Sindsdien hangt bitcoin tussen $28.200 en $28.400, mogelijk in afwachting van FOMC. De BTC prijs komt vanochtend uit op $28.210 op Binance en €26.150 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 16%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $546 miljard en de dominantie op 46,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 62 (Greed).

$1 miljoen bitcoin koers nog altijd mogelijk, zegt crypto-marktexpert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Spannende dag voor bitcoin met FOMC

Alle ogen in de financiële wereld staan vandaag gericht op de uitslag van de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting. De markten hebben het afgelopen jaar regelmatig heftig gereageerd op de beslissingen van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank.

Om 19.00 vanavond Nederlandse tijd volgt de uitslag. Vlak daarna zal Fed voorzitter Jerome Powell zijn toespraak houden. Momenteel verwacht het grootste deel van de markt dat de Fed de rente zal verhogen met 0,25%. Deze verwachting werd omlaag bijgesteld toen Amerikaanse banken in problemen kwamen.

Advertentie

3 BTC voorspellingen van 3 analisten na FOMC

Yann Allemann, medeoprichter van analysebedrijf Glassnode, verwacht dat bitcoin aan kracht en momentum zal verliezen als de Fed de rente met 0,5% zal verhogen. Met een verhoging van 0,25% verwacht de analist dat bitcoin zal ontkoppelen van aandelenmarkten als de S&P 500 en weer meer zal gedragen als goud.

Analist Ted verwacht dat we in de bearmarkt blijven als de renteverhoging op 0,5% uitkomt. Hij voorspelt dat een verhoging van 0,25% in eerste instantie weinig reactie zal uitlokken en dat de persconferentie daarna vooral de richting van de markten zal bepalen.

Mocht de Fed daadwerkelijk een pauze invoeren, dan kan dat een flinke stijging veroorzaken voor bitcoin volgens de analist. Als de Fed zelfs de rente omlaag brengt, dan kan bitcoin nog harder stijgen. Hij raadt niet aan om dan echt een extra hypotheek te nemen om bitcoin aan te schaffen. Dat is een flauwe grap die verwijst naar de uitspraken van Michael Saylor.

Tot slot hebben we nog analist Alex Krüger met zijn voorspellingen. Hij neemt niet eens een verhoging van 0,5% in overweging. Hij verwacht dat bitcoin een dip maakt bij een verhoging van 0,25% en denkt ook dat Powell dan vooral de richting zal bepalen met zijn speech.

Bij een pauze verwacht Krüger dat bitcoin kan stijging naar de $30.000 en bij een verlaging van 0,25% verwacht de analist dat bitcoin zelfs snel richting $40.000 zal gaan. Het gaat hoe dan ook dus spannend vanavond worden.

Bitcoin koers klapt samen met de aandelen van Meta en Nvidia omlaag
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie