Kevin Schijven Kevin Schijven
08/01/2021 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2021 18:11

3% van alle bitcoin (BTC) nu in bezit van Grayscale, meldt toename pensioenfondsen die de markt betreden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3% van alle bitcoin (BTC) nu in bezit van Grayscale, meldt toename pensioenfondsen die de markt betreden

Grayscale Investments, de grote cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft nu 3% van het totale aanbod van bitcoin (BTC) in handen. Dat meldt Michael Sonnenshein, de nieuwe CEO van Grayscale, in een interview met persbureau Bloomberg op 7 januari:


Daarnaast meldt Sonnenshein dat Grayscale een toename ziet van institutionele investeerders, niet alleen van hedgefondsen, maar ook van pensioenfondsen, en ze maken steeds grotere investeringen:

 “We beginnen deelname niet alleen te zien van het hedgefondssegment, waar we al lang deelname van zien, maar nu is het recentelijk ook van andere instituties als pensioenenfondsen en donatiefondsen. De omvang van de investeringen die ze maken, groeit ook snel.”

Aldus Sonnenshein, die gisteren tot de nieuwe CEO van Grayscale werd benoemd:


Steeds meer investeerders kiezen voor bitcoin om zich in te dekken tegen de inflatie van fiatgeld. Een reden daarvoor is schaarste; in tegenstelling tot fiatgeld zal er een maximum aanbod van bitcoin bestaan. Dit aanbod neemt echter snel af als steeds meer bitcoin wordt opgekocht. Ook Grayscale draagt daaraan bij, meldt Sonnenshein:

 “Er is dus zeker een argument te maken over Grayscale, en eigenlijk over elk ander investeringsvehikel dat bitcoin uit de circulatie haalt en in een financieel product stopt. De schaarste van een toch al schaars goed wordt vergroot. Dit is een verifieerbaar schaars goed, dus als er mechanismen zijn die ze uit de circulatie halen, wordt het inherent een nog schaarser goed.”

Grayscale kondigde pas twee dagen geleden aan dat het bedrijf $23,3 miljard assets under management (AUM) heeft. Inmiddels is dit alweer toegenomen naar $27,4 miljard AUM:


Deze AUM blijft zo hard stijgen omdat Grayscale enorme hoeveelheden bitcoin inkoopt, maar ook omdat de koersen momenteel hard stijgen. Bitcoin vestigde vandaag alweer een nieuwe all-time high (ATH) met een prijs van $41.950.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie