Timo Bult Timo Bult
17/03/2023 06:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 06:30

6 redenen waarom Bitcoin de toekomst van het geld kan worden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
6 redenen waarom Bitcoin de toekomst van het geld kan worden

Foto: Shutterstock Generate

Bitcoin is ’s werelds eerste gedecentraliseerde digitale valuta die werkt zonder centrale bank of beheerder. Het heeft in de loop der jaren enorm aan populariteit gewonnen door zijn potentieel om een wereldwijde valuta te worden. Hier zijn zes redenen waarom Bitcoin de toekomst van geld zou kunnen worden.

Bitcoin daalt in aanloop naar zeer belangrijke economische week
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Decentralisatie

Het Bitcoin-netwerk is een gedecentraliseerd platform, waar transacties worden verwerkt en geverifieerd door een netwerk van nodes over de hele wereld die via het internet met elkaar verbonden zijn. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is die de stroom van Bitcoin controleert, waardoor het bestand is tegen overheidsingrijpen, manipulatie en mogelijke natuurrampen.

Een recente gebeurtenis waarin decentralisatie enorm belangrijk bleek was de ondergang van crypto exchange FTX. Klanten vertrouwden de exchange hun kapitaal toe, echter bleek het bedrijf achter de schermen niet alle zaken goed op orde te hebben. Door de ondergang van het platform verloren veel mensen veel geld.

Advertentie

Veiligheid

Bitcoin-transacties zijn beveiligd met cryptografie en worden op een blockchain opgeslagen, waardoor het vrijwel onmogelijk is ze te vervalsen of dubbel te gebruiken. Ook heeft het een beperkte voorraad van 21 miljoen bitcoins, waardoor het niet onderhevig is aan inflatie.

Cryptomarkt kan verder ontploffen door 3 sleutelfactoren, aldus JPMorgan
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Privacy

Met Bitcoin kunnen gebruikers anoniem blijven tijdens het versturen van transacties, in tegenstelling tot traditioneel bankieren waarbij persoonlijke informatie nodig is. Het geeft gebruikers volledige controle over hun geld en maakt tussenpersonen overbodig.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Toegankelijkheid

Bitcoin is voor iedereen toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is een internetverbinding en een apparaat waarop de Bitcoin-software draait, waardoor het gemakkelijk is om wereldwijd betalingen te verzenden en te ontvangen. Er zijn geen tussenpersonen nodig zoals betalingsverwerkers of banken, die hoge kosten in rekening kunnen brengen voor internationale overboekingen.

Het is dan ook de verwachting dat crypto, waaronder bitcoin, kunnen floreren in Afrika. Daar krijgen mensen dankzij Bitcoin eindelijk toegang tot financiële diensten, iets wat eerder vrijwel onmogelijk was mede door corruptie en het ontbreken van betrouwbare banken.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Efficiënte

Bitcoin-transacties zijn snel en kunnen in enkele minuten worden voltooid, in tegenstelling tot traditionele banksystemen die er dagen over kunnen doen om betalingen te verwerken. Ook is er geen papierwerk meer nodig, wat traditionele financiële transacties kan vertragen.

Bitcoin ETF Grayscale beleeft dramatische dag; BlackRock biedt redding
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Innovatie

Bitcoin is een relatief nieuwe technologie die de financiële wereld op zijn kop kan zetten. Naarmate meer mensen de technologie gaan gebruiken, zal dit de innovatie stimuleren, waardoor het voor particulieren en bedrijven gemakkelijker wordt om transacties te verrichten zonder tussenpersonen.

Kortom, er zijn verschillende redenen waarom bitcoin mogelijk de toekomst van geld zou kunnen worden. Zoals benoemd is het een gedecentraliseerd platform dat veilig is, privacy biedt en toegankelijk, efficiënt en innovatief is. Naarmate meer mensen Bitcoin gaan gebruiken, zal het breder geaccepteerd worden en zou het de manier waarop we in de toekomst transacties verrichten kunnen veranderen.

Dit artikel is met behulp van AI tot stand gekomen. De eindredacteur werkte voor dit artikel nauw samen met AI om tot de beste feitelijke informatie te komen. De eindredacteur stelde gerichte vragen en heeft de antwoorden van de AI gecontroleerd, aangevuld ter relevantie en waar nodig onjuistheden aangepast.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie