Timo Bult Timo Bult
17/03/2023 06:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 06:30

6 redenen waarom Bitcoin de toekomst van het geld kan worden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
6 redenen waarom Bitcoin de toekomst van het geld kan worden

Foto: Shutterstock Generate

Bitcoin is ’s werelds eerste gedecentraliseerde digitale valuta die werkt zonder centrale bank of beheerder. Het heeft in de loop der jaren enorm aan populariteit gewonnen door zijn potentieel om een wereldwijde valuta te worden. Hier zijn zes redenen waarom Bitcoin de toekomst van geld zou kunnen worden.

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Decentralisatie

Het Bitcoin-netwerk is een gedecentraliseerd platform, waar transacties worden verwerkt en geverifieerd door een netwerk van nodes over de hele wereld die via het internet met elkaar verbonden zijn. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is die de stroom van Bitcoin controleert, waardoor het bestand is tegen overheidsingrijpen, manipulatie en mogelijke natuurrampen.

Een recente gebeurtenis waarin decentralisatie enorm belangrijk bleek was de ondergang van crypto exchange FTX. Klanten vertrouwden de exchange hun kapitaal toe, echter bleek het bedrijf achter de schermen niet alle zaken goed op orde te hebben. Door de ondergang van het platform verloren veel mensen veel geld.

Advertentie

Veiligheid

Bitcoin-transacties zijn beveiligd met cryptografie en worden op een blockchain opgeslagen, waardoor het vrijwel onmogelijk is ze te vervalsen of dubbel te gebruiken. Ook heeft het een beperkte voorraad van 21 miljoen bitcoins, waardoor het niet onderhevig is aan inflatie.

Interesse in de ‘Bitcoin halving’ op hoogste punt ooit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Privacy

Met Bitcoin kunnen gebruikers anoniem blijven tijdens het versturen van transacties, in tegenstelling tot traditioneel bankieren waarbij persoonlijke informatie nodig is. Het geeft gebruikers volledige controle over hun geld en maakt tussenpersonen overbodig.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Toegankelijkheid

Bitcoin is voor iedereen toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is een internetverbinding en een apparaat waarop de Bitcoin-software draait, waardoor het gemakkelijk is om wereldwijd betalingen te verzenden en te ontvangen. Er zijn geen tussenpersonen nodig zoals betalingsverwerkers of banken, die hoge kosten in rekening kunnen brengen voor internationale overboekingen.

Het is dan ook de verwachting dat crypto, waaronder bitcoin, kunnen floreren in Afrika. Daar krijgen mensen dankzij Bitcoin eindelijk toegang tot financiële diensten, iets wat eerder vrijwel onmogelijk was mede door corruptie en het ontbreken van betrouwbare banken.

Whales blijven massaal Bitcoin kopen in aanloop van halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Efficiënte

Bitcoin-transacties zijn snel en kunnen in enkele minuten worden voltooid, in tegenstelling tot traditionele banksystemen die er dagen over kunnen doen om betalingen te verwerken. Ook is er geen papierwerk meer nodig, wat traditionele financiële transacties kan vertragen.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Innovatie

Bitcoin is een relatief nieuwe technologie die de financiële wereld op zijn kop kan zetten. Naarmate meer mensen de technologie gaan gebruiken, zal dit de innovatie stimuleren, waardoor het voor particulieren en bedrijven gemakkelijker wordt om transacties te verrichten zonder tussenpersonen.

Kortom, er zijn verschillende redenen waarom bitcoin mogelijk de toekomst van geld zou kunnen worden. Zoals benoemd is het een gedecentraliseerd platform dat veilig is, privacy biedt en toegankelijk, efficiënt en innovatief is. Naarmate meer mensen Bitcoin gaan gebruiken, zal het breder geaccepteerd worden en zou het de manier waarop we in de toekomst transacties verrichten kunnen veranderen.

Dit artikel is met behulp van AI tot stand gekomen. De eindredacteur werkte voor dit artikel nauw samen met AI om tot de beste feitelijke informatie te komen. De eindredacteur stelde gerichte vragen en heeft de antwoorden van de AI gecontroleerd, aangevuld ter relevantie en waar nodig onjuistheden aangepast.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie