Kevin Schijven Kevin Schijven
29/09/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2021 14:04

62% van institutionele beleggers wil binnen 1 jaar beginnen met investeren in crypto als bitcoin en ethereum

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
62% van institutionele beleggers wil binnen 1 jaar beginnen met investeren in crypto als bitcoin en ethereum

Steeds meer institutionele investeerders willen de cryptocurrency markt instappen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese vermogensbeheerder Nickel Digital Asset Management, gepubliceerd op 29 september.

Maar liefst 62% van internationale institutionele investeerders met 0% blootstelling aan crypto als bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) verwacht hun eerste investering in crypto binnen het komende jaar te maken.

Nickel hield een enquête in mei en juni onder 50 vermogensbeheerder en 50 institutionele investeerders uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens het onderzoek is de grootste reden voor institutionele investeerders om in crypto te investeren de potentie op winst in de lange termijn. 47% van respondenten benoemde dit als de hoofdzakelijke reden. Daarnaast wil 44% in crypto investeren vanwege het groeiende vertrouwen in crypto als een activaklasse doordat steeds meer bedrijven en fondsen investeren.

Vervolgens overweegt 41% in crypto te investeren voor de eerste keer omdat zij de situatie omtrent de regulatie nu beter achten en 34% ziet crypto als een goede hedge, of veilige haven, om zich mee in te dekken tegen inflatie van fiatvaluta.

Henry Howell, hoofd bedrijfsontwikkeling bij Nickel, zegt dat de groeiende adoptie van crypto onder institutionele investeerders naast de bovengenoemde factoren ook wordt aangedreven door de sterke prestaties tijdens de coronapandemie.

“Er is geen twijfel dat de markt voor cryptocurrencies meer mainstream wordt in de institutionele en vermogensbeheersectoren. Aangezien deze trends zich blijven ontwikkelen, zal dit de verdere groei in de markt van professionele en geavanceerde investeerders stimuleren.”

Twee weken geleden publiceerde Nickel een onderzoek onder institutionele investeerders die wel al blootstelling aan bitcoin hebben. Van deze groep is 32% van plan om in een altcoin als ether voor de eerste keer in de komende 12 maanden te investeren. Anatoly Crachilov, CEO van Nickel, zegt dat vooral decentralized finance (DeFi) aantrekkelijk is onder institutionele beleggers:

“Veel DeFi protocollen hebben hun marktkapitalisatie het afgelopen jaar drastisch zien stijgen, waarbij de waarderingen sneller stegen dan die van bitcoin. Deze activa zijn gericht op praktijkgevallen en zijn gebaseerd op een grotere programmeerbaarheid dan bitcoin, wat tot uiting komt in hun prijsdynamiek. Het is dan ook geen verrassing dat toekomstgerichte institutionele beleggers en vermogensbeheerders steeds meer aandacht besteden aan dit opkomende deel van de crypto markt.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie