Kevin Schijven Kevin Schijven
15/04/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2021 17:01

75% professionele investeerders ziet bitcoin (BTC) als een bubbel, blijkt uit enquête van Bank of America

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
75% professionele investeerders ziet bitcoin (BTC) als een bubbel, blijkt uit enquête van Bank of America

Bank of America (BoA), een van de grootste banken van de Verenigde Staten, heeft onlangs de resultaten gepubliceerd van een enquête gehouden onder professionele investeerders.

Uit de resultaten blijkt dat verreweg het grootste deel van deze investeerders niet bepaald optimistisch is over bitcoin (BTC), meldt CNBC op 13 april:

Bijna 75% van de ondervraagden noemt bitcoin een bubble, oftewel zeepbel. Dat is een activa waarvan de waarde extreem snel gestegen is en op het punt staat om weer hard te dalen, oftewel de zeepbel barst uiteen.

200 respondenten, die samen meer dan $553 miljard aan activa beheren, deden aan de enquête mee. Maar 16% van de ondervraagden antwoordt dat zij bitcoin niet als een zeepbel zien, 10% zegt onzeker te zijn.

Daarnaast zien de investeerders bitcoin als de meest “crowded trade” na aandelen uit de technologiesector. Crowded activa hebben een geschiedenis van snelle prijsstijgingen door een groot aantal gelijkgestemde speculatieve investeerders.

Dat kan gevaarlijk zijn, want als er iets gebeurd in het vertrouwen van de activa, kunnen pogingen om het te redden zeer ontwrichtend zijn. 27% van de ondervraagde noemde bitcoin zelfs het meest crowded actief.

Ondanks deze negatieve houding tegenover crypto, was het debuut van Coinbase op Nasdaq gisteren een enorm succes. Alhoewel BoA vorige maand bitcoin nog extreem volatiel, onpraktisch en een milieuramp noemde, omarmen steeds meer andere banken deze opkomende markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie