Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
04/08/2020 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2020 14:20

Aantal actieve bitcoin (BTC) adressen sinds januari 2018 niet meer zo hoog geweest als nu

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aantal actieve bitcoin (BTC) adressen sinds januari 2018 niet meer zo hoog geweest als nu

Het aantal actieve bitcoin (BTC) adressen lijkt in de aanstaande bull markt een record te breken. De teller stond op meer dan een miljoen volgens data van ArcaneResearch. Het aantal actieve adressen was niet meer zo hoog sinds januari 2018, volgens data van analytics-bedrijf Glassnode. De data is gebaseerd op de 7-dagen moving average wat een gemiddelde is van alle adressen over een periode van zeven dagen.


Bitcoin steeg recent boven de $10.000 uit en wist dit prijslevel te behouden. De vorige keren dat bitcoin over deze prijs heen steeg wist de koers het prijspunt niet vast te houden en daalde het daarna vrij snel weer. Op een zeker punt steeg bitcoin zelfs naar $12.000, dit was slechts van korte duur aangezien hij daarna weer daalde naar $11.000. Het vertrouwen in bitcoin keert langzaam terug nu bitcoin het voor elkaar weet te krijgen om boven dit prijspunt te blijven. Sommige enthousiastelingen krijgen zoveel vertrouwen dat ze geloven in een nieuwe all-time high dit jaar.
In een weekrapport van Glassnode staat dat het huidige sentiment vooralsnog bullish is ondanks de hevige fluctuaties. Het analyse bedrijf zegt dat de conclusie vooral gebaseerd is op de fundamenten van Bitcoin, zoals de forse toename in actieve adressen. Dit zou kunnen suggereren dat bitcoin de aankomende tijd blijft stijgen. Een adres wordt als actief bestempeld wanneer er in de afgelopen 24 uur activiteit plaatsvond. Op deze manier wordt ook de populariteit gemeten van een coin. Uit deze cijfers zou blijken dat bitcoin een stuk populairder is dan in 2018. Dit komt niet helemaal uit de lucht vallen aangezien de prijs in zo’n korte periode zo’n grote sprong gemaakt heeft.
De verwachting is dat bitcoin nog verder zal stijgen omdat er steeds meer investeerders instappen. De groei van het aantal bitcoin adressen die meer dan 1 bitcoin bevatten is ook toegenomen evenals het aantal unieke bitcoin adressen. Al deze indicatoren wijzen op een toename in momentum wat goed kan zijn voor de stijging van de prijs.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie