Kevin Schijven Kevin Schijven
30/03/2021 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2021 15:04

Aantal bitcoin (BTC) HODL’ers neemt steeds sneller toe, meldt onderzoeksbureau Glassnode

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) massaal verkocht na koers crash, maar zijn er ook nog ‘hodlers’?

Blockchain-analysebedrijf Glassnode nam op 29 maart bitcoin (BTC) onder de loep en concludeert aan de hand van verschillende criteria dat het aantal HODL’ers, of investeerders die hun bitcoin langer vasthouden, snel blijft toenemen.

Glassnode classificeert bitcoins die ouder zijn dan 155 dagen als ‘Long Term Holder (LTH) coins.’ Het onderzoeksbedrijf meldt dat volgens de ‘HODL Wave’ indicator deze groep in 6 maanden met 9,51% is toegenomen. Dat betekent dat nu 25,43% van het circulerende aanbod is verhandeld tussen de $10.800 en $58.800. Het was pas zes maanden geleden dat de bitcoin koers nog op $10.800 stond.

Dat duidt volgens Glassnode aan dat investeerders bitcoin blijven kopen, ook tijdens de top, en dat er geen teken is dat dit vertraagt. Niet alleen wordt er steeds meer bitcoin geaccumuleerd, ook “old hands” verkopen steeds minder bitcoin.

Daarnaast neemt het aantal bitcoin dat op cryptocurrency-exchanges staat snel af. De afgelopen 12 maanden zijn 616.000 BTC, ongeveer 3,27% van het totale aanbod, vertrokken bij crypto-beurzen. Alleen Binance en Gemini zagen een instroom van 270.000 BTC, maar daarentegen stroomde 400.000 BTC uit Coinbase en Huobi.

Willy Woo, een bekende analist in de crypto-sector, zegt dat vroege investeerders normaliter winst pakten door een deel te verkopen tijdens elke rally. Toen investeerde Elon Musk met Tesla $1,5 miljard in bitcoin en “nu HODL’en ze zoals de rest van ons.”

De cryptocurrency-markt zag vanochtend even een sterke opleving toen nieuws naar buitenkwam over PayPal ‘s crypto-dienst. Het betalingsbedrijf staat nu Amerikaanse klanten toe om hun crypto te gebruiken als betaalmiddel bij miljoenen online verkopers.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie