Timo Bult Timo Bult
01/02/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2020 10:45

"Als ik de komende 10 jaar maar één activa zou mogen hebben, zou het bitcoin (BTC) zijn"

Een voormalig bestuurslid van van Goldman Sachs, Raoul Pal, verwacht dat bitcoin (BTC) de trend omhoog in het nieuwe decennium voort zal gaan zetten. Pal deed zijn uitspraken in een tweet die hij gisteren de wereld instuurde.
Het afgelopen decennium was goed voor iedereen met bitcoin in zijn portfolio. Iemand die in 2010 $1 in BTC stopte, zou eind 2019 ruim $90.000 in handen hebben. In vergelijking met goud en Amerikaanse aandelen presteerde bitcoin vele malen beter.
Of deze trend de komende 10 jaar doorzet is natuurlijk de grote vraag. Een aantal analisten en experts hebben zich al positief uitgesproken, waaronder een van de oprichters van cryptocurrency-exchange Gemini, Tyler Winklevoss.
Ook Raoul Pal lijkt positief te zijn over de komende jaren. Hij schreef:

Als ik de komende 10 jaar maar één activa zou mogen hebben, zou het bitcoin $BTC zijn. Het omvat al mijn grotere macroverwachting en voelt aan als het punt aan de verre horizon waar we naartoe gaan, op de een of andere manier. Ja, net als goud en vele andere dingen, maar BTC risk/reward verslaat alles.


Het komende decennium zal overigens niet alleen voor bitcoin positief kunnen verlopen. Zo werd Ethereum (ETH) onlangs door marktanalist CryptoWolf “de investering van het decennium genoemd.” Hij baseerde zijn verwachting echter niet op fundamentele factoren, maar op de grafieken van de ETH-koers.
Verder verwacht Bloomberg dat bitcoin in 2020 weer terug zal keren naar de $10.000. Met bitcoin vlak onder de $9.400 op het moment van schrijven, lijkt dat prijsgebied steeds een stapje dichterbij te komen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie