Home Nieuws Bitcoin nieuws Amazon: Handelsplatform voor data kan goed zijn voor handhaving

Amazon: Handelsplatform voor data kan goed zijn voor handhaving

Bitcoin lijkt eindelijk zijn weg te vinden naar Amazon, al is het niet op de manier waarop de meesten hebben gerekend

- Advertentie -

Uit documenten, ingediend bij de ‘US Patent and Trademark Office’ (USPTO) blijkt dat een afdeling van de in Seattle gevestigde tech gigant een patent heeft verkregen om data op een marktplaats te streamen. Dit platform zou gebruikers in staat stellen om op streaming data te abonneren of om streaming data te verkopen.

Amazon beschrijft in het document veel toepassingen van het platform. Zo zouden gebruikers individuele data streams kunnen combineren tot een aanpasbaar “real-time dashboard” welke tot op de seconde responsief is aan de hand van veranderingen in de gestreamde data.

In één van de specifieke gebruiksvormen zou het volgens de auteurs van het patent mogelijk zijn voor detailhandelaren om informatie omtrent verzending te kunnen versturen gecombineerd met cryptocurrency transactiedata. Daarbij kunnen overheidsinstanties zich aanmelden bij een stream om te assisteren met het identificeren van de gebruikers die transacties doen om ervoor te zorgen dat alle relevante belastingen worden betaald.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een groep van online detailhandelaren, die Bitcoin accepteert, een fysiek adres voor verzending heeft dat overeenkomt met een Bitcoin adres. Deze twee gegevens kunnen dan gecombineerd worden als een enkele data set. Een groep telecomproviders kan zich vervolgens ‘downstream’ aanmelden voor de gecombineerde data stream om de data te verbinden aan geografische data. Op dezelfde manier kunnen overheidsinstanties de date combineren met belastinggegevens om gebruikers van transacties te identificeren.

In een andere gebruiksvorm beoogt Amazon een handhavende partij die zich kan abonneren op een data stream om de data te analyseren.

Het is nog niet duidelijk of Amazon daadwerkelijk van plan is om het hierboven beschreven handelsplatform te bouwen. Het gebeurt vaker dat bedrijven patenten aanvragen waar uiteindelijk niets mee wordt gedaan.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€15.071,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.806,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.827,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.832,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.893,60 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...