Ivo Melchers Ivo Melchers
06/05/2024 13:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2024 13:22

Analist voorspelt: bitcoin overstijgt snel $70.000 door bullish patroon

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analist voorspelt: bitcoin overstijgt snel $70.000 door bullish patroon

Foto: Gumbariya/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is het afgelopen weekend verder omhoog geklommen, waarmee de forse daling van begin vorige week volledig is uitgeveegd. Volgens een gerenommeerde crypto-analist beweegt bitcoin al weken in een hoopvol ‘bullish wolfe wave’ handelspatroon, en is de stijging van de afgelopen dagen slechts het begin van een grotere koersbeweging.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin weer op weg naar $70.000?

De bitcoin koers bevindt zich al sinds halverwege maart in een neerwaartse trend. Op 14 maart werd een all-time high van $73.800 neergezet en sindsdien is het eigenlijk alleen nog maar bergafwaarts gegaan. Bitcoin heeft steeds lagere hoogte-en dieptepunten neergezet, ten koste van het algehele marktsentiment.

Crypto-analist Beetcoin liet op socialmediaplatform X weten dat nu de ‘’kans groot is op een bullish meltface-beweging’’. Hij liet aan zijn 57 duizend volgers weten dat de koers mogelijk een explosieve stijging te wachten staat, waarmee zijn ‘’favoriete’’ handelspatroon voltooid zou worden. Hij anticipeert op een stijging tot voorbij de $70.000, en mogelijk tot een nieuw prijsrecord. Het zou het einde betekenen van de neergaande trend.

BTC is sinds woensdag al met meer dan 15 procent de lucht in geschoten. Vanmorgen werd een piek van zo’n $65.500 bereikt, maar inmiddels is de koers iets teruggezakt tot vlak boven de $64.000.

Het sentiment op de cryptomarkt is sinds vrijdag weer flink opgeveerd. Op die dag werd de belangrijke weerstand van $60.000 weer doorbroken, en zagen de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor het eerst sinds 23 april weer kapitaal instromen. Met een netto-instroom van $378,3 miljoen was het zelfs de beste handelsdag sinds 26 maart.

Wat aanvankelijk een bloederige week leek te worden, is gisteren uiteindelijk toch met winst afgesloten, wat een bemoedigend teken is. Of Bitcoin ook daadwerkelijk het door Beetcoin geschetste patroon zal nabootsen, moet nog blijken.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.275dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 59.751. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,57% in de plus.

Advertentie

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie