Tim Kamp Tim Kamp
17/05/2024 16:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2024 15:00

Andrew Tate gaat 100 miljoen dollar aan bitcoin kopen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
andrew-tate-crypto

Foto: Shutterstock/LCV

Andrew Tate, een inmiddels bekend figuur in de financiële wereld, heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van traditionele valuta en maar liefst $100 miljoen wil investeren in bitcoin (BTC). De voormalig kickbokskampioen en influencer heeft op X (voorheen Twitter) laten weten helemaal klaar te zijn met de traditionele financiële banksystemen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tate overtuigt van bitcoin en verlaat de dollar

Tate kondigde aan dat hij zijn volledige vermogen zou omzetten in bitcoin. Hij rechtvaardigde zijn beslissing door te beweren dat fiat-valuta’s zoals de dollar, de euro en anderen langzaam hun waarde verliezen. Dit heeft mede te maken met inflatie en de voortdurende devaluatie die wordt veroorzaakt door het beleid van centrale banken. Tate gelooft sterk dat bitcoin een superieure waardeopslag is vanwege het feit dat het niet kan worden gemanipuleerd door overheden of financiële instellingen.

Op zijn X-pagina liet ‘CobraTate’ aan zijn 9,2 miljoen volgers het weten:

“Ik weet dat ik dit niet zou moeten doen in chaotische tijden, maar ik sta op het punt om fiat volledig te verlaten en met meer dan 100M in BTC te stappen.”

Andrew Tate is een voormalig kickbokskampioen, ondernemer, en persoonlijkheidsfiguur. De 26-jarige is geboren in Washington, D.C., Verenigde Staten. Tate is bekend geworden door zijn succes in de wereld van het kickboksen, waar hij verschillende kampioenschappen heeft behaald.

Later veroverde hij diverse social media platformen. De bekende influencer staat inmiddels bekend om zijn opmerkelijke uitspraken. Zijn uitgesproken meningen en controversiële standpunten deelt hij dan ook maar al te graag op onder meer X. Hij stipt hier verschillende onderwerpen aan, wat hem zowel bewonderaars als critici heeft opgeleverd. Vooral zijn standpunten over vrouwen, het monetaire beleid en ondernemen zetten hem in het middelpunt van de belangstelling.

Advertentie

Weg met de banken, zegt influencer Tate

Dat Tate bereid is om ver te gaan voor zijn standpunten, is wel bekend. Zo ook met zijn opmerking over de aankopen in bitcoin. Als vervolg van zijn aankondiging zei hij in een X-post op 15 mei:

“En ik zal zelfs bewijzen dat ik het gedaan heb. Ik ben klaar met de banken. Ik ben klaar met hun geld. Klaar met de oplichting. Dan ga ik varen.”

Wanneer de wereldkampioen kickboksen dit van plan is, laat hij niet weten. Wel plaats hij een follow-up post over waarom hij het niet al gedaan heeft. Hij laat daarin nog maar eens weten hoe erg hij het huidige bankensysteem verafschuwd.

“Ik heb dit nog niet gedaan omdat ik eigenlijk meer crypto heb dan fiat. Maar ik denk dat ik fiat gewoon volledig ga verlaten.”

Wat er bij Tate van gaat komen is nog maar de vraag. Zoals eerder vermeld komt de influencer wel vaker met gekke initiatieven, die lang niet altijd worden waargemaakt.

Nog niet zo lang geleden, in maart dit jaar, zei hij nog alle crypto-investeerders losers te noemen wanneer de bitcoin-koers $70.000 zou aantikken. Slechts vijf dagen later lukte dit. Hierin leek Tate de absolute schlemiel.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie