Kevin Schijven Kevin Schijven
09/02/2022 17:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2022 17:19

Apple maakt bitcoin betalingen ontvangen mogelijk met nieuwe functie iPhone

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Apple maakt bitcoin betalingen mogelijk met nieuwe functie iPhone

Foto: ALDECA studio / Shutterstock.com

Apple introduceert “Tap to Pay,” een nieuwe betalingsfunctie voor de iPhone. Hiermee kunnen winkeliers hun smartphone als een zogenaamde point of sale apparaat gebruiken. Dat maakt het mogelijk voor hen om contactloze betalingen te accepteren via hun mobiele telefoons.

Apple CEO Tim Cook kondigt op 8 februari aan dat Tap to Pay een veilige en gemakkelijke manier wordt voor bedrijven en winkeliers om verschillende soorten transacties te accepteren. Het betekent wellicht ook dat winkeliers betalingen met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kunnen aannemen via Apple Pay.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Niet direct voor crypto

Tap to Pay is echter niet direct bedoeld voor crypto. De functie ondersteunt geen directe betalingen vanuit je crypto-wallet. Toch ondersteunt Apple Pay betaalkaarten van Visa en Mastercard en er bestaan inmiddels meerdere van dit soort betaalkaarten voor crypto. Denk hierbij aan de Visa crypto betaalkaarten van de grote cryptocurrency-exchanges, zoals de Coinbase Card, Binance Card en Crypto.com Card.

Dat zou dus kunnen betekenen dat het wellicht ook gemakkelijk wordt om via Tap to Pay met crypto te betalen bij een groot aantal winkeliers. Het is echter ook mogelijk dat Apple ervoor kiest om betalingen met crypto te blokkeren, maar daar wordt geen melding van gemaakt in het persbericht.

Tap to Pay zal gebruik maken van near-field communication technology, of NFC, en lanceert nog dit jaar. Apple benadrukt dat het de privacy van gebruikers zal waarborgen en niet te weten komt wat door wie wordt gekocht via deze functie.

Stripe wordt het eerste betalingsplatform die Tap to Pay zal ondersteunen voor zijn klanten. Billy Alvarado, CBO van Stripe, zegt:

“Of je nu verkoper bent bij een internet-first retailer of een individuele ondernemer, je kunt binnenkort contactloze betalingen accepteren op een apparaat dat al in je zak zit: je iPhone.”

Onlangs kondigde Block (voorheen Square) aan dat de Cash App nu zelfs het Lightning Network ondersteunt, een layer-2 netwerk voor Bitcoin voor snellere en goedkopere transacties.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie