Timo Bult Timo Bult
04/06/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2019 17:20

Apple voegt bitcoin (BTC) symbool toe en onthult "CryptoKit"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
apple_voegt_bitcoin_symbool_toe_en_onthult_cryptokit

Foto: ZorroGabriel/Shutterstock

Apple heeft een grote hoeveelheid nieuwe iconen toegevoegd die in iOS 13 gebruikt kunnen gaan worden. Tussen deze nieuwe iconen zien we vier versies van het welbekende bitcoin-symbool staan. Omarmt Apple dan toch eindelijk bitcoin?
Het toevoegen van een paar icoontjes klinkt misschien niet als groots nieuws. Toch zijn velen van mening dat elk kleine beetje adoptie helpt. Het succes van Bitcoin hangt namelijk vooral af van de adoptie van de cryptocurrency. Als de meeste bedrijven bitcoin volledig de rug toe keren dan is de kans dat de digitale valuta uiteindelijk door de massa wordt geaccepteerd zeer klein.
Naast het bitcoin-symbool kondigde Apple ook “CryptoKit” aan. Dit deed het tijdens de Worldwide Developer Conference (WWDC), een conferentie dat het bedrijf organiseert. CryptoKit is een toolkit voor ontwikkelaars die de implementatie van cryptografische functionaliteiten mogelijk maakt.
Het komt erop neer dat ontwikkelaars operaties als key generation, encryptie en hashing kunnen integreren binnen applicaties. Een verklaring legt uit:

Gebruik public-key cryptography om digitale handtekeningen te maken en te evalueren en om key uitwisselingen mogelijk te maken. Naast het werken met keys die in het geheugen zijn opgeslagen, kunt u ook private keys gebruiken die zijn opgeslagen in en worden beheerd door de Secure Enclave.

Kortom, Apple lijkt met CryptoKit in te spelen op de potentie van crypto-technologie. Daarnaast erkent het bedrijf bitcoin voor het eerst door het BTC-symbool toe te voegen. Met de ontwikkelingen op het gebied van CryptoKit ontstaan er nu geruchten dat Apple mogelijk in de toekomst een hardware wallet wil gaan integreren in zijn iPhone’s.


Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie