Erik Juffermans Erik Juffermans
28/01/2024 21:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2024 21:54

Beruchte ‘Bitcoin oprichter’ zwaar in de problemen door rechtszaak

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Beruchte 'Bitcoin oprichter' zwaar in de problemen door rechtszaak

Foto: Istvan Csak/Shutterstock

Waarschijnlijk ken je Satoshi Nakamoto wel, de mythische bedenker van Bitcoin (BTC). Hoewel de ware identiteit van Satoshi een raadsel is, zijn er mensen die menen Satoshi te zijn. Vrijwel de bekendste hiervan is Craig Wright. Hoewel hijzelf de enige lijkt te zijn die zijn verhalen gelooft, houdt Wright al jaren stug vol Satoshi Nakamoto te zijn. Maar dat hij dit heel lang zal blijven volhouden lijkt nu onzeker. Bitcoin ontwikkelaars zetten Wright momenteel namelijk flink onder druk in een rechtszaak.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wie is Wright?

Craig Wright is een Australische computerwetenschapper en zakenman. Hij pleit al jarenlang het Bitcoin netwerk te hebben gecreëerd. Tot de frustratie van de gehele crypto industrie heeft Wright tot op dit moment nog geen enkele onderbouwing hiervoor geleverd. In 2015 lukte het Wright niet om een simpel stuk bewijs aan te leveren dat zou bewijzen dat hij inderdaad Satoshi Nakamoto is. Het ging hierbij om de private key van Satoshi’s bitcoin wallet. Wright houdt echter vol, en spant al jaren rechtszaak na rechtszaak aan tegen mensen die zijn claims in twijfel trekken.

Wellicht komt daar snel een einde aan. Bitcoin ontwikkelaars, die uiteraard ook niet overtuigd zijn van Wright, hebben hem in een nieuwe rechtszaak in de hoek gedrukt. De ontwikkelaars claimen dat Wright documenten heeft vervalst om zijn leugens te ondersteunen.

Advertentie

‘Bitcoin bedenker’ Craig Wright in de problemen

En wat er nu gebeurt is opmerkelijk. Wright heeft namelijk een schikking aangevraagd. Volgens experts is de enige reden dat hij dit zou doen omdat hij zwaar in de problemen is gebracht. Mocht hij namelijk echt documenten hebben vervalst, en als dit is aan te tonen, dan heeft Wright een zeer strafbaar feit begaan. 

Dat de Bitcoin ontwikkelaars het schikkingsvoorstel van Wright zullen accepteren is zeer onwaarschijnlijk. Op woensdag gaven ze via social media al aan dit niet te doen. Ze menen dat de voorgestelde deal van Wright wederom een hoop leugens en onwaarheden bevat. 

Mocht de schikking niet worden geaccepteerd, dan zal de rechtbank zich spoedig over de bewijzen buigen en een uitspraak doen. Hopelijk komt hiermee voor eens en altijd duidelijkheid over Craig Wright en zijn absurde claims. 

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie