Nick de Jong Nick de Jong
03/05/2024 12:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2024 11:54

Beruchte bitcoin whale ‘Mr. 100’ koopt voor honderden miljoenen aan BTC

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Beruchte bitcoin whale ‘Mr. 100’ koopt voor honderden miljoenen aan BTC

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Na een flinke dip voor bitcoin (BTC), heeft een beruchte bitcoin whale voor het eerst sinds de halving weer flink ingekocht. In één dag tijd werd de bijbehorende wallet met een grote hoeveelheid BTC aangevuld. De grote aankoop zou erop kunnen duiden dat de bodem van de munt in zicht is.

Beruchte bitcoin whale

De bitcoin (BTC) whale, met bijnaam “Mr. 100”, heeft voor het eerst sinds de bitcoin halving weer BTC gekocht. Voorafgaande aan het halving event kocht de whale dagelijks minimaal 100 BTC. Na de halving stopten de aankopen plotseling.

Met de recente aankoop is de wallet van Mr. 100 aangevuld met maar liefst 4.100 BTC. Een aantal met een waarde van ruim 242 miljoen dollar. De kooporders werden gevuld, toen de bitcoin prijs op rond de 58.000 dollar schommelde.

Wallet vertegenwoordigt hoge waarde

De wallet van Mr. 100 wordt op zeer regelmatige basis aangevuld sinds november 2022. Tevens het moment dat de crypto exchange FTX omviel. Volgens de data van Bitinfocharts  is de wallet momenteel gevuld met ruim 65.155 BTC. Hiermee staat het op de twaalfde plaats van grootste wallets.

De bitcoins in de wallet zijn voor een gemiddelde prijs van 36.572 dollar ingekocht, waardoor de winst van de wallet momenteel op 1,4 miljard dollar staat. De totale waarde van alle bitcoins samen is momenteel 3,86 miljard dollar.

Bodem voor bitcoin is mogelijk al bereikt

Volgens bitcoin analist Rekt Capital is de flinke correctie van bitcoin in de afgelopen weken de grootste in de cyclus tot nu toe. Volgens historische data is het kopen van bitcoin na een daling van 20% vaak erg winstgevend gebleken. En wanneer de correctie zelfs voorbij de 20% gaat, is dat een “nog mooiere kans”, aldus Rekt Capital.

De analist verwacht niet dat bitcoin nog heel veel verder zal dalen. Wel zou het kunnen zijn dat de munt een consolidatieperiode in gaat van één à twee maanden. Volgens hen zal het effect van de bitcoin halving in de komende maanden zichtbaar worden. Doordat de nieuwe toestroom van bitcoin is gehalveerd, zal de schaarste in de komende maanden verder oplopen. Ook lijkt de economie op de goede weg te zijn. Dit kan een stevige duw in de rug zijn voor de grotere cryptocurrencies.

Een belangrijk steunpunt voor bitcoin ligt op de 52.000 dollar. Wanneer de week wordt afgesloten boven dit punt zou de kans op een verdere stijging alleen maar toenemen volgens cryptohandelaar Marco Johanning.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie