Timo Bult Timo Bult
20/02/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 10:04

Betaal je ticket binnenkort met crypto bij luchtvaartmaatschappij Norwegian Air

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
betaal_je_ticket_binnenkort_met_crypto_bij_norwegian_air

In een interview met een lokale krant liet de CEO van de Norwegian Block Exchange (NBX), Stig Kjos-Mathisen, weten dat het team achter zijn cryptocurrency exchange een infrastructuur voor betalingen met cryptocurrency heeft ontwikkeld, waarmee klanten van Norwegian Air met cryptocurrency kunnen betalen.
Mathisen geeft in het interview aan dat de exchange klaar is voor de uitrol van het betalingssysteem en geeft aan dat dit mogelijk deze lente al gaat gebeuren. Mathisen is de schoonzoon van Bjørn Kjos, de CEO en oprichter van Norwegian Air. Kjos is sinds de lancering in 2018 nauw betrokken geweest bij de exchange. Het plan om krachten te bundelen en zo betalingen met crypto mogelijk te maken voor klanten van Norwegian Air lag er vanaf het prille begin.
Vooralsnog is het niet bekend met welke cryptocurrency het straks mogelijk is om af te rekenen
NBX haalde in een eerste investeringsronde $250.000 op en liet bij de lancering al weten de de strijd aan te willen gaan met concurrerende exchanges als Kraken en GDAX.
Norwegian Air is de grootste luchtvaartmaatschappij in Scandinavië. In Europa is het de op twee na goedkoopste luchtvaartmaatschappij en wereldwijd de negende goedkoopste. Afgelopen oktober presenteerde de airliner haar beste kwartaalcijfers ooit waarbij een bruto winst werd gepresenteerd van ongeveer $215 miljoen. In 2018 vervoerde het bedrijf 37 miljoen passagiers; tevens een record voor de luchtvaartmaatschappij.
Onze analist David van Ineveld gaf maandag zijn visie op de bitcoin koers. Volgens hem moeten we nu de weerstandszone bij $10.400-$10.500 goed in de gaten houden. Verder lezen? Klik dan hier voor David’s nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse.
youtube

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie