Bijna 1 op de 3 Russen heeft in crypto geïnvesteerd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bijna 1 op de 3 Russen heeft in crypto geïnvesteerd

Foto: Edward Allistone/Shutterstock

De adoptie van crypto gaat vrijwel overal ter wereld gestaag door. Steeds meer mensen komen in aanraking met de nieuwe industrie en investeren zodoende ook in cryptomunten zoals bijvoorbeeld bitcoin (BTC). In Rusland lijkt dat niet anders te zijn. Volgens een enquête van een Zwitsers crypto bedrijf, Tangem, heeft 28% van alle russen al ooit geïnvesteerd in cryptocurrencies.

Russen zijn geïnteresseerd in cryptocurrencies

Dat meldt het lokale nieuwsstation Kommersant. In de enquête werden 2.100 Russen aan de tand gevoeld over hun mening jegens de wereld van cryptocurrencies. 72% van de ondervraagden gaf aan dat zij nog nooit een cryptomunt hadden gekocht. Dat betekent dat maar liefst 28% dat al wel heeft gedaan.

Daarmee is de adoptie van cryptocurrencies in Rusland behoorlijk hoog. Daarnaast zijn de meeste Russen lovend over de crypto industrie. Slechts 9% van de ondervraagden gaf aan dat zij negatief tegenover de crypto markt staan. 46% van ondervraagden had een neutrale houding, terwijl 45% aangaf dat zij positief tegenover de crypto industrie stonden.

Volgens de enquête was de belangrijkste reden voor Russen om positief tegenover cryptocurrencies te staan, het feit dat er geld mee verdiend kon worden. Zeker 44% van de crypto investeerders gaf aan dat dit de belangrijkste drijfveer voor hen was. 

Voor de Russen die nog niet geïnvesteerd hadden was de belangrijkste reden hiervoor het feit dat cryptocurrencies enkel digitaal bestaan. Het gebrek aan een fysieke component was voor hen doorslaggevend om niet in cryptocurrencies te investeren.

Crypto investeren in de toekomst

Zeker 31% van de ondervraagden liet ook weten dat zij van plan zijn om in de komende zes maanden een of meerdere cryptocurrencies te kopen. Nog eens 40% gaf aan dat zij op zijn minst twijfelde om dit te doen. Een minderheid van slechts 30% gaf aan dat zij zeker niet van plan zijn om in cryptocurrencies te investeren in het komende half jaar.

De resultaten van de enquête laten zien dat het gebruik van cryptocurrencies vrij populair is. Het percentage van mensen dat reeds geïnvesteerd heeft in cryptovaluta ligt zelfs hoger dan veel andere landen die het imago van voorloper op het gebied van adoptie hebben.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie