Kevin Schijven Kevin Schijven
26/07/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2021 15:33

Bijna de helft van alle inwoners in Singapore bezit crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH): onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bijna de helft van alle inwoners in Singapore bezit crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) onderzoek

De Australische cryptocurrency-exchange Independent Reserve hield onlangs voor het eerst een onderzoek over de adoptie van cryptocurrency in Singapore. Volgens de Independent Reserve Cryptocurrency Index (IRCI) bezit maar liefst 43% van Singaporeanen crypto:

Het onderzoek werd namens de IRCI uitgevoerd door Toluna en zou volgens het bedrijf niet een onderzoek zijn onder crypto gebruikers, maar een “onbevooroordeelde steekproef van 1.000 alledaagse volwassenen Singaporezen.”

Het IRCI rapport meldt dat de adoptie van crypto in Singapore ongekend hard groeit en geeft de eilandstaat een indexcijfer van 63 omdat het hoog scoort op bewustzijn, adoptie en vertrouwen omtrent crypto.

In vergelijking scoorde Australië in 2020 een indexscore van 47 met 18,4% van Australiërs die crypto bezitten. Onder de inwoners van Singapore gaf maar liefst 43% aan crypto te bezitten, dat was zelfs 66% voor de bevolking tussen 25 en 45 jaar oud. 46% van de respondenten gaf aan crypto in de komende 12 maanden te willen kopen.

Verder onderzocht IRCI nog welke crypto de inwoners van Singapore het meest bezitten. Bitcoin (BTC) staat onverwachts op de eerste plek met 82%. Daarna volgt ethereum (ETH) met 49%, litecoin (LTC) met 30%, ripple (XRP) met 24% en chainlink (LINK) met 15%. Er wordt geen melding van dogecoin (DOGE) gemaakt.

Bitcoin wordt in Singapore voornamelijk als een investering gezien (43%), gevolgd door oppotmiddel (25%), geld (12%) en oplichting (7%). 16% had geen mening over bitcoin.

Vooral jongeren zijn optimistisch over de koers van bitcoin. 30% van respondenten onder 45 gelooft dat bitcoin prijs naar $100.000 zal stijgen ten opzichte van maar 15% van de respondenten boven 45.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie