Binance CEO Changpeng Zhao: kleine investeerders achter bitcoin (BTC) rally

Eind 2017 zorgde een rally voor de hoogste koersprijzen van cryptocurrencies die de markt ooit had gezien. Bitcoin (BTC) steeg zelfs naar $20.000. De rally werd destijds voornamelijk gedreven door de kleine retail investeerder.

In 2018 daalden de prijzen van alle cryptocurrencies enorm in wat nu de crypto winter genoemd wordt. Gelukkig toont 2019 een totaal ander beeld en alle prijzen zijn de afgelopen maanden weer behoorlijk gestegen. Bitcoin is dit jaar al met meer dan 200% gegroeid. Er wordt veel gespeculeerd dat de huidige rally veroorzaakt wordt doordat eindelijk de institutionele investeerders de markt zijn ingestapt.

Dat is volgens Changpeng (CZ) Zhao, CEO van Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, niet het geval. Volgens CZ wordt de huidige rally nog steeds voornamelijk veroorzaakt door kleine investeerders.

Meer dan 60% van al het handelsvolume op Binance zou in handen zijn van de kleine investeerder. Dat is hetzelfde percentage als een jaar geleden, meldt CZ tegen Bloomberg op 15 juli.

Op 11 juli heeft Binance de optie voor margin trading gelanceerd. Investeerders kunnen tot 3 maal hun ingelegde geld lenen om op het platform mee te handelen. Verdere uitleg kan men in dit artikel vinden. CZ meldt dat er al zo’n 10.000 handelaren er zich voor ingeschreven hebben en $15 miljoen geleend hebben. Hij zegt:

Ik zou zeggen dat de meerderheid van de mensen tegen het einde van het jaar margin trading in bepaalde mate zal gebruiken. Het is best veilig om te gebruiken eerlijk gezegd. Er zal meer handelsvolume zijn en mogelijk een hogere volatiliteit.

Eind mei zei Brian Armstrong, CEO van cryptocurrency exchange Coinbase, juist dat 60% van de handelaren op Coinbase Pro uit institutionele investeerders bestaat.

Afgelopen weekend had Binance de achste coin burn van de Binance Coin (BNB) voltooid. Dat is het vernietigen van tokens zodat er minder in omloop zijn en de waarde ervan stijgt. Binance doet dat elk kwartaal.

Vorige week lanceerde Biance een fiat-to-crypto exchange in Singapore. Gebruikers kunnen nu bitcoin, binance coin (BNB) en ether (ETH) met Singapore dollars (SGD) op het platform kopen. Het is de derde fiat-to crypto exchange van Binance.

Begin mei werden ruim 7.000 bitcoins gestolen tijdens een hack van Binance. Onlangs bleek dat een deel van de buitgemaakte bitcoins, zo’n $8 miljoen, is verplaatst.

Begin deze maand kondigde Binance aan dat het platform nog nooit zo’n hoog handelsvolume heeft gezien als in de maanden mei en juni van dit jaar.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€8.179,11 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.175,94 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.156,82 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.163,72 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€8.083,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.228,58 Kopen
Bitonic

3.4/5

€8.156,59 Kopen
Laatste nieuws