Home Nieuws Bitcoin nieuws $8 miljoen van Binance gestolen bitcoin (BTC) zijn verplaatst

$8 miljoen van Binance gestolen bitcoin (BTC) zijn verplaatst

In mei werd Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, gehackt. Een deel van de buitgemaakte bitcoin (BTC) is op 8 juli verplaatst. Dat meldt de transactiemonitor Whale Alert op Twitter:

- Advertentie -

Ruim 7.000 bitcoins werden buitgemaakt tijdens de hack van Binance begin mei. De bitcoins waren destijds ongeveer $40 miljoen waard, maar zijn ondertussen meer dan $80 miljoen waard.

Een dag na de hack bleek dat de gestolen bitcoins in zeven verschillende crypto wallets terecht zijn gekomen. De zeven adressen werden vervolgens door veel exchanges op een zwarte lijst gezet zodat de hackers de gestolen bitcoin niet gemakkelijk konden witwassen.

Een van deze zeven wallets bevatte 706,1 BTC die op 8 juli verplaatst zijn. Een tweede wallet bevatte 1 BTC die ook verplaatst is. Het gaat in totaal om zo’n $8 miljoen aan BTC, ongeveer 10% van het totaal aan gestolen bitcoin.

Waarschijnlijk zijn de bitcoins verplaatst met als doel ze alsnog ergens wit te wassen. Dat zal niet gemakkelijk gaan vanwege de transparantie van blockchain technologie en omdat alle ogen in de markt op de adressen gericht zijn. De hackers hebben echter al aangetoond dat zij geduldig te werk gaan.

Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, had in mei het idee om een zogenaamde rollback van het Bitcoin-netwerk uit te voeren om op die manier de verloren BTC terug te krijgen. Behalve dat het vrij onmogelijk is, viel het voorstel ook erg slecht in de smaak bij de gemeenschap. CZ liet het idee dan ook weer snel varen.

In mei was ook de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange UpBit het doelwit van hackers. Naar verluidt is gisteren de Chinese politie bij kantoren van TRON binnengevallen na beschuldigingen van oplichterij.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.574,41 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.619,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.687,88 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.689,52 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.692,66 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.