Kevin Schijven Kevin Schijven
09/07/2019 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2019 10:05

$8 miljoen van Binance gestolen bitcoin (BTC) zijn verplaatst

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

In mei werd Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, gehackt. Een deel van de buitgemaakte bitcoin (BTC) is op 8 juli verplaatst. Dat meldt de transactiemonitor Whale Alert op Twitter:


Ruim 7.000 bitcoins werden buitgemaakt tijdens de hack van Binance begin mei. De bitcoins waren destijds ongeveer $40 miljoen waard, maar zijn ondertussen meer dan $80 miljoen waard.
Een dag na de hack bleek dat de gestolen bitcoins in zeven verschillende crypto wallets terecht zijn gekomen. De zeven adressen werden vervolgens door veel exchanges op een zwarte lijst gezet zodat de hackers de gestolen bitcoin niet gemakkelijk konden witwassen.
Een van deze zeven wallets bevatte 706,1 BTC die op 8 juli verplaatst zijn. Een tweede wallet bevatte 1 BTC die ook verplaatst is. Het gaat in totaal om zo’n $8 miljoen aan BTC, ongeveer 10% van het totaal aan gestolen bitcoin.
Waarschijnlijk zijn de bitcoins verplaatst met als doel ze alsnog ergens wit te wassen. Dat zal niet gemakkelijk gaan vanwege de transparantie van blockchain technologie en omdat alle ogen in de markt op de adressen gericht zijn. De hackers hebben echter al aangetoond dat zij geduldig te werk gaan.
Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, had in mei het idee om een zogenaamde rollback van het Bitcoin-netwerk uit te voeren om op die manier de verloren BTC terug te krijgen. Behalve dat het vrij onmogelijk is, viel het voorstel ook erg slecht in de smaak bij de gemeenschap. CZ liet het idee dan ook weer snel varen.
In mei was ook de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange UpBit het doelwit van hackers. Naar verluidt is gisteren de Chinese politie bij kantoren van TRON binnengevallen na beschuldigingen van oplichterij.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie