Erik Juffermans Erik Juffermans
26/02/2024 15:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2024 13:22

Bitcoin aanbod droogt op: honderden miljoenen euro’s verlaten beurzen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin aanbod droogt op: honderden miljoenen euro’s verlaten beurzen

Foto: Tada Images/Shutterstock

Vorige week werd er voor netto 540 miljoen dollar aan bitcoin (BTC) opgenomen van crypto exchanges. Dit was de hoogste wekelijkse bitcoin netto opname sinds juni 2023. Beleggers halen dus massaal hun coins van exchanges af en sturen deze naar privé wallets. Maar wat betekent dit precies voor het vervolg van de bitcoin koers?

Amerikaanse overheid een van de grootste bitcoin-holders ter wereld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Goed nieuws voor bitcoin koers?

Over het algemeen is het goed nieuws dat investeerders bitcoin van exchanges halen. Dit betekent namelijk dat er geen aanstalten worden gemaakt door handelaren om coins te verkopen. Omgekeerd, wanneer er veel coins naar exchanges worden gestuurd, is dit reden tot zorg. Dit kan namelijk betekenen dat investeerders zich voorbereiden op verkoop.

Vorige week noteerden crypto exchanges dus een netto uitstroom van 540 miljoen dollar aan bitcoin. Beleggers lijken dus vertrouwen te hebben in een vervolg van de koers-opmars van bitcoin. Dit is goed nieuws. Netto-uitstromen van exchanges gaan meestal gepaard met stijgende koersen.

Ook betekent het dat er langzaamaan minder bitcoins beschikbaar zijn op exchanges. Het aanbod van BTC daalt dus naarmate er meer coins van exchanges worden gehaald. Minder aanbod betekent meer schaarste, en dit leidt op zijn beurt tot een appreciatie van de waarde.

Vraag naar BTC neemt toe

Ook is het moment waarop deze uitstromen plaatsvindt interessant. Sinds de lancering van de Amerikaanse bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijkt de vraag naar BTC in een stroomversnelling te zijn gekomen. De uitstroom van bitcoin van exchanges bevestigt dit nog maar eens.

Voor de korte termijn zegt het echter niet zoveel, en een garantie voor snelle prijsstijgingen is het ook zeker niet. Op de langere termijn is het echter een heel goed teken. Mocht deze trend van bitcoin opnames aanhouden, is dit een mooie basis voor verdere koersstijgingen in 2024.

Zoals gezegd was de laatste keer dat bitcoin dergelijke uitstromen zag in juni 2023. Die maand deed Blackrock diens bitcoin ETF aanvraag en steeg de BTC koers met bijna 30 procent. De maanden na deze opmars zakte de koers weer iets in om vervolgens in oktober aan een gigantische rally te beginnen.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie