Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
19/06/2024 21:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2024 20:10

Bitcoin adoptie valt tegen, ondanks positieve ontwikkelingen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin adoptie valt tegen, ondanks positieve ontwikkelingen

Foto: dissx/Shutterstock

We kunnen wel stellen dat de lancering van de bitcoin (BTC) spot exchange traded funds (ETF’s) een groot succes was. Nadat de fondsen op 11 januari live gingen hebben we een aanzienlijke stijging kunnen zien van de BTC koers, met een nieuwe all-time high (ATH) in maart tot gevolg. 

Volgens Marc Degen, de mede-oprichter en voorzitter van het technologiecentrum Trust Square, bevindt de bedrijfs acceptatie van de bitcoin zich nog in de kinderschoenen, of in zijn eigen woorden, “de amateurcompetitie”.

Degen vergelijkt de instromen van de BTC ETF’s met die in de traditionele financiële sector. Hij wijst erop dat de totale instroom van alle digitale activa fondsen dit jaar ongeveer op $100 miljard uitkomt. Ter vergelijking, alleen de bank JPMorgan heeft in de afgelopen tien jaar $489 miljard binnengehaald.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Obstakels voor massale acceptatie

Een belangrijk obstakel voor de acceptatie van crypto’s is het gebrek aan vertrouwen in de industrie. Volgens een studie van Pew Research Center uit 2023 vertrouwt ongeveer 75% van de mensen die van crypto hebben gehoord, niet op de betrouwbaarheid en veiligheid van digitale activa.

Degen stelt dat bedrijven een fundamentele rol kunnen spelen in het creëren van vertrouwen onder mainstream gebruikers. Dat vindt hij aangezien mensen meer vertrouwen hebben in door bedrijven ondersteunde gecentraliseerde beurzen (CEX’s) dan in gedecentraliseerde beurzen (DEX’s). 

Een vertrouwen in CEX’s is goed te zien in de handelsvolumes op platformen zoals Binance, dat aanzienlijk hoger is dan die op gedecentraliseerde exchanges.

Advertentie

Financiële adviseurs bitcoin ETF’s

Samara Cohen van BlackRock merkte op dat financiële adviseurs steeds vaker bitcoin fondsen adopteren. Dat is ondanks hun traditionele terughoudendheid tegenover volatiele investeringen en de reputatie van fraude in de crypto wereld.

Nog altijd komt het overgrote deel van retailbeleggers, met een aandeel van ongeveer 80% van de aankopen van ETF’s. Het overige 20% is afkomstig van hedgefondsen, makelaarskantoren en geregistreerde beleggingsadviseurs. 

Cohen benadrukt dat grondige risicoanalyses essentieel zijn om te bepalen welke rol bitcoin kan spelen in een beleggingsportefeuille. Daarbij staan risicotolerantie en liquiditeitsbehoeften van beleggers centraal.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie