Ivo Melchers Ivo Melchers
05/01/2024 14:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 12:54

Bitcoin analist voorspelt prijsverloop voor komende maanden

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist voorspelt prijsverloop voor komende maanden

Foto: Ground Picture/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) is sinds de start van 2023 als een raket de lucht in geschoten. Grotendeels gedreven door de mogelijke komst van Bitcoin beursfondsen en de aankomende BTC halving, is het optimisme weer deels tot de markt gevloeid. Bitcoin-analist Ali Martinez toont dat de koers al sinds de laatste maanden van 2022 in een zogenoemde ‘ascending parallel channel’ beweegt, en deelt een mogelijk koersverloop voor de komende maanden op basis hiervan.

Verdien bitcoins in je pyjama – een passief inkomen vanuit je woonkamer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin prijsvoorspelling

Martinez is een bekende naam binnen de crypto-gemeenschap. Gisteren deelde hij een interessante koersanalyse op sociale mediaplatform X.

De grafiek laat zien dat bitcoin al sinds september 2022 binnen een kanaal handelt, gekenmerkt door twee parallele trendlijnen die een opwaartse prijsbeweging aangeven. Met steeds hogere diepte- en hoogtepunten heeft bitcoin een indrukwekkend pad afgelegd.

Gebaseerd op dit technische patroon heeft Martinez een mogelijk scenario geschetst wat de koers de komende maanden voor ons in petto zou kunnen hebben. Hij schrijft het volgende:

‘’Als deze technische formatie standhoudt, zou $BTC kunnen stijgen naar de bovengrens van het kanaal rond $48.000, geconfronteerd worden met afwijzing en terugkeren naar de ondergrens op $34.000, en dan terugkaatsen naar de bovengrens.’’

Veel analisten hebben hun ogen gericht op 48.000 dollar als mogelijke prijspiek op de korte termijn. Tussen de 48.000 en 50.000 dollar ligt namelijk een belangrijk weerstandsniveau

Advertentie

Bitcoin koers naar $30.000?

Crypto-analist CryptoCon, dat veel prestige heeft in de crypto-wereld dankzij zijn nauwkeurige prijsvoorspellingen, verwacht net als Martinez een significante koersdaling voor bitcoin. Eerder deze week deelde hij zijn voorspelling dat bitcoin een correctie van 30 procent zal ondergaan. Met een huidige prijs van 43.900 dollar zou dit een daling tot ongeveer 30.700 dollar betekenen.

Hij beargumenteert zijn voorspelling door te wijzen naar eerdere cycli waarin na een zogenaamde ‘intra cyclus top’ een forse koerscorrectie werd ingeluid.

Het is van belang te onderstrepen dat dit slechts twee verschillende kijkwijzen zijn, gezien de uiterst onvoorspelbare aard van bitcoin. Niettemin zijn het interessante analyses die je als investeerder serieus dient te nemen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie