Tim Kamp Tim Kamp
26/02/2024 10:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2024 15:16

Bitcoin “bedenker” geeft toe geknoeid te hebben met whitepaper

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin

Foto: Bitcoin Whitepaper

Craig Wright is de Australiër die al jaren claimt dat hij niemand minder is dan Satoshi Nakamoto, de bedenker van bitcoin (BTC). Nadat hij jarenlang iedereen in de crypto-industrie probeerde aan te klagen omdat ze hem niet geloofden, wordt hij nu zelf aangeklaagd.

In de rechtszaak heeft Wright toegegeven dat hij het bitcoin whitepaper heeft bewerkt. Het markeert het einde van de derde week in de zaak tussen Wright en de Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin “bedenker” bekent whitepaper aanpassingen

Het bitcoin whitepaper wordt beschouwd als het originele manifest van de cryptocurrency. Wright staat berucht om zijn omstreden claims en gerechtelijke geschillen met verschillende partijen in de wereld van crypto. Inmiddels is de derde week van de rechtszaak ten einde gekomen.

Alexander Gunning, de advocaat van de COPA-groep, liet bewijs zien dat Craig Wright veranderingen had aangebracht in het whitepaper. De Crypto Open Patent Alliance (COPA) probeert aan te tonen dat Wright liegt wanneer hij zegt dat hij de oprichter van bitcoin (BTC) is.

Nu geeft hij dus toe dat hij valse documenten heeft ingediend. Dat is opvallend, want niet lang geleden beweerde Wright in de rechtszaal geen documenten te hebben vervalst. Desondanks is het niet de eerste keer dat hij betrapt is op het vervalsen van documenten door een rechtbank.

Advertentie

Geloofwaardigheid Craig “Faketoshi” Wright zakt steeds verder weg

Tijdens het proces gaf Wright toe dat hij wijzigingen heeft aangebracht in het whitepaper om zijn positie te versterken in zijn lopende rechtszaak tegen COPA.

Wright beweerde dat zijn bewerkingen aan het whitepaper bedoeld waren om zijn zaak te ondersteunen, maar velen beschouwen dit als een misleidende en manipulatieve daad.

De crypto-industrie heeft altijd al sceptisch gestaan tegenover Wright’s beweringen over het zijn van Satoshi Nakamoto. Ondanks zijn herhaalde claims heeft hij nooit afdoende bewijs geleverd om zijn identiteit te bevestigen.

Zijn gedrag in de rechtszaal heeft alleen maar bijgedragen aan de groeiende twijfel over zijn geloofwaardigheid. De advocaat viel Wright in de rechtbank aan:

 “Uw claim om Satoshi Nakomoto te zijn, is toch een frauduleuze claim, nietwaar?”

Wright gaf aan het daar niet mee eens te zijn.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie