Tim Kamp Tim Kamp
24/02/2024 18:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 17:00

Bitcoin-bedrijf deelt topresultaten, investeerders zeer enthousiast

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-bedrijf deelt topresultaten, investeerders zeer enthousiast

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Het bitcoin-miningsbedrijf Riot Platforms heeft onlangs zeer positieve bedrijfsresultaten gedeeld. Dat blijkt uit een financieel rapport van het bedrijf, dat daarmee probeert te concurreren met de grootste bitcoin-miners in de wereld van crypto.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Riot Platforms zien bitcoin-productie stijgen

Volgens een financieel rapport van Riot Platforms heeft het bedrijf het afgelopen jaar een aanzienlijke toename van bitcoin-productie ervaren. De toename bedroeg wel 19%, wat in totaal 6,626 bitcoin (BTC) is. Deze groei hoopt het bedrijf ook in 2024 door te zetten.

Echter is een grote kans dat de halvering van de minersbeloningen dit lastig zal maken. In april van dit jaar wordt met de bitcoin halving traditioneel de winstgevendheid van miningactiviteiten beïnvloedt.

De halvering vindt ongeveer elke vier jaar plaats en heeft als doel om het aanbod van bitcoin te vertragen, wat theoretisch de waarde ervan zou moeten verhogen. Wel kan dit leiden tot een tijdelijke daling van de winstgevendheid voor miners. Echter lijkt het bitcoin-miningsbedrijf Riot Platforms deze uitdaging met succes te gaan overwinnen.

In het rapport staat ook dat de kosten van het minen een aanzienlijke daling hebben gekend.

“Riots kosten voor het minen van bitcoin in 2023, na aftrek van energiecredits die zijn toegewezen aan zelfmining, bedroegen gemiddeld $7.539 per bitcoin tegenover $11.225 in 2022, een daling van 33% op jaarbasis.”

Advertentie

Bitcoin-miners kennen lucratieve periode

Het bedrijf profiteerde ook stellig van de stijging van de bitcoin-koers. De omzet van Riot Platforms steeg van $259,2 miljoen naar $280,7 miljoen.

“De toename in bitcoin-miningopbrengsten werd aangedreven door iets hogere waarden van bitcoin die in 2023 werden gemined, met een gemiddelde van $28.859 per bitcoin in vergelijking met een gemiddelde prijs van $28.245 per bitcoin in 2022.”

Uiteindelijk vertalen deze resultaten zich in een positieve aandelenkoers. Zo is deze in de afgelopen maand met 47,47% gestegen. Toch zakte de koersprijs van het bedrijf in de afgelopen week terug met 10,65%.

Nu wilt het bedrijf absoluut doorpakken in het nieuwe jaar. Terwijl verschillende concurrenten van Riot Platforms in 2023 meer bitcoin hebben verkregen, blijft Riot vooruitstrevend door zich voor te bereiden op de bitcoin-halving van 2024. Met de recente verwerving van 66.560 miningrigs van MicroBT, staat Riot stevig aan de frontlinie van de miningrevolutie.

Daarmee doet het er alles aan om de concurrentie voor te blijven. Bedrijven als Core Scientific (19.274 bitcoin gemined) en Marathon Digital (12.852 bitcoin gemined) lopen namelijk nog ver voor op Riot Platforms.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie