Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin betalingsverwerker BitPay lanceert nieuwe dienst voor grootschalige uitbetalingen in crypto

Bitcoin betalingsverwerker BitPay lanceert nieuwe dienst voor grootschalige uitbetalingen in crypto

- Advertentie -

BitPay, een grote cryptobetalingsverwerker, heeft een nieuwe dienst gelanceerd, genaamd BitPay Send. Dat kondigt het bedrijf aan middels een persbericht, gepubliceerd op 12 november.

Met BitPay Send kunnen bedrijven hun werknemers, klanten, aannemers en meer op grootschalige wijze uitbetalen in cryptocurrency als bitcoin (BTC). Het is voornamelijk gericht op internationale bedrijven en is beschikbaar in 255 landen. Ook hoeven de bedrijven zelf geen crypto in bezit te hebben, meldt Stephen Pair, CEO van Bitpay:

De adoptie van blockchain-betalingen neemt toe omdat het een gemakkelijke manier biedt om betalingen wereldwijd te verzenden en te ontvangen. Traditionele internationale betalingsmethoden zijn omslachtig, duur en traag. Met BitPay Send kunnen bedrijven massa-uitbetalingen doen zonder dat ze crypto hoeven te kopen, bezitten of te beheren, en hun ontvangers ontvangen betalingen sneller en tegen lagere kosten.

Ontvangers hebben geen bankrekening nodig, wel een crypto-wallet en een BitPay ID, wat betekent dat men ook een Know Your Customer (KYC) proces moet doorlopen. Verder meldt BitPay dat het 1% van de kosten in rekening brengt.

Een van de eerste bedrijven die gebruik maakt van BitPay Send is Adgate Media. Het bedrijf verbindt digitale adverteerders met gebruikers van populaire apps en websites en beloont hen voor hun betrokkenheid. Dan Sapozhnikov, president van AdGate, zegt:

We hebben veel gebruikers die in Bitcoin betaald wilden worden, vooral degenen die buiten Noord-Amerika en Europa zijn gevestigd, waar toegang tot bankrekeningen moeilijk is. Een van onze grootste uitdagingen is dat we geen crypto wilden kopen en vasthouden. Dat was een belangrijke factor bij het kiezen van BitPay Send.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.421,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.418,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.450,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.519,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.701,90 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...